Exercitarea controlului financiar preventiv

Trimis la data: 2009-07-14
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 0
Autor: Laur_H
Dimensiune: 23kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Controlul financiar preventiv se exercita:
a) asupra tuturor operatiunilor care afecteaza fondurile publice si/sau patrimoniul public, pe care le examineaza din punct de vedere al:
respectarii tuturor prevederilor legale care le sunt aplicabile, in vigoare la data efectuarii operatiunilor (control de legalitate);
indeplinirii sub toate aspectele a principiilor si a regulilor procedurale si metodologice care sunt aplicabile categoriilor de operatiuni din care fac parte operatiunile supuse controlului (controlul de regularitate);incadrarii in limitele si destinatia creditelor bugetare si/sau de angajament, dupa caz (control bugetar).

Cursuri similare:

Controlul financiar preventiv se exercita prin viza, de catre persoane din cadrul compartimentelor de specialitate desemnate in acest sens de catre conducatorul entititii publice.
Se supun aprobarii ordonatorului de credite numai proiectele de operatiuni care respecta cerintele de legalitate, regularitate si incadrare in limitele si destinatia creditelor bugetare si de angajament.

Viza de control financiar preventiv propriu se exercita prin semnatura persoanei desemnate si prin aplicarea de catre aceasta a sigiliului personal.Sigiliul cuprinde: denumirea entitatii publice; mentiunea: "VIZAT PENTRU CONTROLUL FINANCIAR PREVENTIV"; numarul sigiliului (cel de identificare a titularului acestuia); elementele de identificare a datei acordarii vizei (an, luna, zi).

In vederea acordarii vizei de control financiar preventiv propriu, proiectele de operatiuni se prezinta insotite de documentele justificative corespunzatoare, cerificate in privinta realitatii si legalitatii prin semnatura conducatorilor compartimentelor de specialitate care initiaza operatiunea respectiva.
Documentele prezentate la viza de control financiar preventiv se inscriu in Registrul privind operatiunile prezentate la viza de control financiar preventiv, care contine urmatoarele informatii:

O operatiune pentru care s-a refuzat viza de control financiar preventiv se poate efectua de catre ordonatorul de credite pe propria raspundere, numai daca prin aceasta nu se depaseste creditul bugetar si /sau de angajament.In toate cazurile in care, ca urmare a unui refuz de viza de control financiar preventiv propriu, conducatorii entitatilor publice dispun efectuarea operatiunii pe propria raspundere, persoanele desemnate cu exercitarea controlului financiar preventiv au obligatia sa informeze in scris:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.