Expertiza contabila - proba in justitie

Trimis la data: 2010-09-20
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 64
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Laur_E
Dimensiune: 120kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Constau in formarea de specialisti in domeniul expertizei contabile prin asimilarea si perfectionarea tehnicilor de efectuare a expertizelor contabile judiciare si extrajudiciare.
Insusirea problematicii cursului de Expertiza contabila 2 "Expertiza contabila - proba in justitie" conduce la deprinderea aptitudinilor, pentru exercitarea profesiei de expert contabil si dezvoltarea capabilitatilor pentru realizarea expertizelor contabile judiciare si extrajudiciare.

Cursuri similare:

Notiunea de expertiza vine de la cuvintele latine peritus, care inseamna cunoscator, priceput, abil si expertus, care se refera la persoana cu experienta, care a probat, a incercat, a verificat si reprezinta lucrarea unei persoane experimentate, specializate.
In general, plecand de la etimologia cuvantului, expertiza este activitatea de cercetare efectuata de un specialist, care are calitatea de expert intr-un anumit domeniu, pentru a stabili adevarul intr-o anumita situatie, problema sau litigiu.
Activitatea de expertiza depaseste si actiunea de control si pe cea de verificare, intrucat cuprinde, in sine, ideea de exprimare a punctului de vedere al expertului in ceea ce priveste faptul sau faptele asupra carora s-a efectuat expertiza.

Deci, expertiza este prin excelenta o lucrare personala si critica, cuprinzand nu numai rezultatul examinarii faptelor din punctul de vedere al exactitatii formale si materiale, dar si parerea expertului asupra cauzelor si efectelor in legatura cu obiectul supus cercetarii sale.Ca mijloc de proba in solutionarea diverselor litigii, expertiza este definita in literatura de specialitate in multiple variante ca forma, dar in esenta cu acelasi continut si anume:

a. Expertiza este un mijloc de proba, de constatare, confirmare, evaluare, lamurite sau dovedire pe baza cercetarii stiintifice de specialitate, a adevarului obiectiv cu privire la o anumita fapta, imprejurare, problema, situatie, cauza sau litigiu .
b. Expertiza este operatia incredintata unor persoane care, pe baza cunostintelor lor speciale, se pronunta asupra faptelor pe care judecatorii nu le-ar putea aprecia .
c. Expertiza este un mijloc de investigatie prin care se ajunge, fie la obtinerea unei probe, fie la evaluarea corecta a unei probe existente .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.