Expertiza contabila

Trimis la data: 2010-07-21
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 127
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Larisa_V
Dimensiune: 144kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prezentul curs isi propune sa trateze in mod descriptiv profesia contabila - modul in care a evoluat pana in prezent si perspectivele de viitor, cat si organizarea activitatii de expertiza contabila si consultanta fiscala pentru sectorul public si sectorul privat.
Provocarile cu care se confrunta azi un profesionist contabil au schimbat sistemul de valori al acestei profesii.

Cursuri similare:

Nu mai este suficient ca un profesionist contabil sa dispuna de cunostinte privind legea contabila nationala, ci mai mult, pentru a-i fi recunoscute abilitatile, el trebuie sa respecte norme profesionale elaborate in domeniu, standarde internationale de raportare financiara, de etica si calitate si de asemenea sa adere si sa respecte un Cod etic emis in concordanta cu Codul etic IFAC (Federatia Internationala a Contabililor Autorizati);

si, nu in ultimul rand, activitatile sale trebuie sa fie gestionate si controlate de un organism profesional recunoscut de FEE (Federatia Expertilor Contabili Europeni) si IFAC.
Toate aceste conditii, daca sunt respectate de fiecare profesionist contabil, conduc spre obtinerea increderii publicului in informatia financiara, in conditiile in care exigentele impuse de globalizarea pietelor cresc de la o perioada la alta.

Servirea in cel mai inalt grad a interesului public este una din provocarile cu care profesia contabila se confrunta in momentul actual. Pentru a fi demonstrat si realizat acest lucru, trebuie ca atat organismul profesional, dar si profesionistul contabil, sa respecte standardele profesionale emise de organismele mondiale si europene abilitate in domeniu.

Adoptarea si implementarea in Romania a standardelor internationale de raportare financiara, a fost si este in continuare un obiectiv pentru asigurarea convergentei la nivel national si international. Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) este organismul reprezentativ al profesiei contabile din Romania, autonom neguvernamental, nonprofit si de interes public. Membrii CECCAR reprezinta mai mult de 50.000 de profesionisti contabili.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.