Expertiza contabila in materie penala

Trimis la data: 2010-09-08
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionut Nedelea
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
S.C BALCON S.R.L. are ca obiect de activitate producerea si comercializarea de bauturi alcoolice.
Societatea transforma concentratia alcoolica din grade dall si alcool dublu rafinat in alcool de 38o, deci alcoolul cu care s-a aprovizionat a fost procesat iar apoi comercializat prin S.C. CRISTINA S.R.L.
S.C. BALCON S.R.L. a diminuat baza de impozitare a accizelor, netinand cont de cheltuieliele ocazionate de prepararea bunurilor alcoolice si imbutelierea acestora.
In concluzie a fost influentat negativ calculul corect al accizelor, TVA si impozitul pe profit.

Cursuri similare:

In cazul procesului penal, expertul contabil este numit de organul de urmarire penala sau de instanta de judecata. El este incompatibil sa efectueze expertiza contabila intr-o anumita cauza penala daca:
a pus in miscare actiunea penala, a emis mandat de arestare, a dispus trimiterea in judecata, a pus concluzii in fond in calitate de procuror la instanta de judecata etc.;a fost reprezentant din aparator al vreuneia dintre parti;a fost martor etc.

Expertul contabil numit sa efectueze expertiza contabila are drepturi si obligatii. In finalul cercetarilor, expertul contabil intocmeste raportul de expertiza contabila. Pentru a fi administrata ca proba in justitie, expertiza contabila trebuie sa prezinte un nivel calitativ ridicat, sa contribuie efectiv la solutionarea cauzei respective.
Experiza contabila in materile penala cuprinde elemente fundamentale cu privire la urmarirea penala, judecata, abaterile judiciare, amenda judiciara, cautiunea, expertiza contabila ca mijloc de proba. Expertiza contabila in materie penala au loc atunci cand justitia ar avea interesul de a verifica gestiunea unor comercianti in stare de faliment sau a administratorilor de rea-credinta ai unor societati comerciale.

Pentru a fi administrata ca proba in justitie, expertiza contabila trebuie sa prezinte un nivel calitativ ridicat, deoarece contribuie efectiv la solutionarea cauzei respective. In vederea asigurarii nivelului sau calitativ ridicat, raportul de expertiza contabila nu este considerat satisfacator din oficiu, ci este supus in prealabil unei exigente aprecieri critice.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.