Expertiza contabila in procesul civil

Trimis la data: 2010-08-29
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 17
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionut Ulete
Dimensiune: 33kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Studiu de caz
Ca urmare a unor neintelegeri intervenite in momentul dobandirii terenurilor agricole dupa 1989, Florea Chirion in calitate de parat si Mihai Vasile in calitate de reclamant s-au intalnit in fata instantei de judecata pentru solutionarea litigiului lor.
Obiectul: Terenul pe care Florea Chirion a primit titlul de proprietate este mostenirea lui Mihai Vasile.
Mentiuni:

Cursuri similare:

Expertiza contabila analizeaza cauzele care au determinat abaterile de la normele legale cu caracter economic si financiar, descifreaza rellatiile economice si financiare, dintre partile aflate in litigiu, caracterizeaza starea de fapt a agentului economic respectiv in raport cu legea si actele normative care reglementeaza domeniul investigat, stabileste legaturile de cauzalitate si responsabilitate. Din studiarea cauzelor generatoare de pagube in dauna patrimoniului, expertiza contabila poate desprinde deficientele existenta in organizarea si conducerea sistemului de evidenta, imperfectiunile propagate pe traseul procesului decizional, precum si omisiunile sau erorile comise in executarea atributiilor de serviciu cu consecinte negative asupra patrimoniului agentilor economici la care se efectueaza expertiza.

Dupa destinatia sa, expertiza contabila poate fi:judiciara, dispusa de organele judiciare pentru solutionarea cauzelor aflate in fata anchetei, cercetare sau judecata;extrajudiciara, solicitata de persoane fizice sau juridice interesate fara sa existe un dosar de ancheta, cercetare sau judecata. Expertiza contabila judiciara este un mijloc de proba in justitie, o forma de cercetare si lamurire a unor fapte sau imprejurari de natura economic-financiara indicate de organele judiciare in scopul solutionarii litigiilor dintre persoane juridice, dintre acestea si persoane fizice, precum si a proceselor penale privind infractiuni prin care au fost aduse pagube patrimoniului.

Expertiza contabila judiciara constituie un mijloc de proba, la care organul de urmarire penala sau instanta de judecata apeleaza, la cererea partilor sau din oficiu, in vederea lamuririi unor imprejurari de fapt si stabilirii adevarului. Ea se increditeaza de instantele respective unor specialisti pentru a constata si evalua anumite fapte, pe care judecatorii nu le-ar putea procura sau aprecia ei insisi, stabilind, in acest scop, punctele asupra carora expertii numiti urmeaza sa se pronunte.9
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.