Expertiza contabila in procesul civil

Trimis la data: 2010-08-29 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Ionut Ulete Dimensiune: 33kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Studiu de caz
Ca urmare a unor neintelegeri intervenite in momentul dobandirii terenurilor agricole dupa 1989, Florea Chirion in calitate de parat si Mihai Vasile in calitate de reclamant s-au intalnit in fata instantei de judecata pentru solutionarea litigiului lor.
Obiectul: Terenul pe care Florea Chirion a primit titlul de proprietate este mostenirea lui Mihai Vasile.
Mentiuni:
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Expertiza contabila analizeaza cauzele care au determinat abaterile de la normele legale cu caracter economic si financiar, descifreaza rellatiile economice si financiare, dintre partile aflate in litigiu, caracterizeaza starea de fapt a agentului economic respectiv in raport cu legea si actele normative care reglementeaza domeniul investigat, stabileste legaturile de cauzalitate si responsabilitate. Din studiarea cauzelor generatoare de pagube in dauna patrimoniului, expertiza contabila poate desprinde deficientele existenta in organizarea si conducerea sistemului de evidenta, imperfectiunile propagate pe traseul procesului decizional, precum si omisiunile sau erorile comise in executarea atributiilor de serviciu cu consecinte negative asupra patrimoniului agentilor economici la care se efectueaza expertiza.

Dupa destinatia sa, expertiza contabila poate fi:judiciara, dispusa de organele judiciare pentru solutionarea cauzelor aflate in fata anchetei, cercetare sau judecata;extrajudiciara, solicitata de persoane fizice sau juridice interesate fara sa existe un dosar de ancheta, cercetare sau judecata. Expertiza contabila judiciara este un mijloc de proba in justitie, o forma de cercetare si lamurire a unor fapte sau imprejurari de natura economic-financiara indicate de organele judiciare in scopul solutionarii litigiilor dintre persoane juridice, dintre acestea si persoane fizice, precum si a proceselor penale privind infractiuni prin care au fost aduse pagube patrimoniului.

Expertiza contabila judiciara constituie un mijloc de proba, la care organul de urmarire penala sau instanta de judecata apeleaza, la cererea partilor sau din oficiu, in vederea lamuririi unor imprejurari de fapt si stabilirii adevarului. Ea se increditeaza de instantele respective unor specialisti pentru a constata si evalua anumite fapte, pe care judecatorii nu le-ar putea procura sau aprecia ei insisi, stabilind, in acest scop, punctele asupra carora expertii numiti urmeaza sa se pronunte.9

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.