Extinderea UML

Trimis la data: 2010-07-29
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 36
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: ALin Bucurescu
Dimensiune: 207kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Mecanismele de extensie sunt bazate pe elementele standard specifice UML, la care sunt adugate noi semantici, privite ca variante evolutive ale acestor elemente. Aceste noi semantici trebuie s adauge redimensionri, adugiri, sau c`tva tipuri de constr`ngeri ale elementelor utilizate. Astfel UML dispune de trei mecanisme de extensie:sunt reguli prin care se restric]ioneaz semantica unui/mai multor elemente, care pot fi ata[ate claselor sau obiectelor, sau chiar rela]ii `ntre constr`ngerile claselor sau obiectelor participante la aceste rela]ii

Cursuri similare:

Mecanismele de extensie ale UML au la baz un limbaj de modelare bazat pe sintax [i semantici definite formal. Metamodelul are rolul de a descrie alte mode, `n timp ce elementul este o clas de baz abstract ce poate con]ine alte constituente UML, acest element fiind specializat prin intermediul conceptelor de elemente-model(model elements), vedere de elemente(view elements),sistem(system) [i model(model).
Principalele caracteristici ale extinderii UML sunt:

Elementul-model(model element) este o reprezentare abstract, punct de de unde se `ncepe modelarea sistemului, prin intermediul conceptelor de clas, mesaj, noduri etc. Vederea de elemente(view elements) este o proiec]ie textual/grafic a unui singur element-model sau colec]ie de elemente-model. Aceast vedere de elemente dispune de simboluri textuale/grafice, prin intermediul crora pot fi reprezentate, `n special clasele. Mai mult, aceste vederi de elemente sunt specializri pentru diagramele standard UML:

cazul de utilizare, componenta, clasa, amplasarea, starea, activitatea, secven]a, colaborarea [i Diagrama obiect. Facem men]iunea c toate elementele pot avea identificatori(nume) proprii. Se ajunge astfel la o situa]ie inedit: UML este modelat prin UML, deoarece toate conceptele se bazeaz de fapt, pe conceptul central de clas(ex.: asocierea poate fi definit ca o clas, cu eventual atribute specifice, care vor permite descrierea respectivei asocieri).

Pachetul(package) este o grupare de mecanisme care se refer la elementele specifice pacehtului sau la alte pachete, pachetul fiind de pat o grupare generic de mecanisme `n UML. Elementele din interiorul unu pachet pot fi de multe tipuri: elemente de model, vederi de elemente, modele [i sisteme. Aceste elemente specifice unui pachet sunt prezentate `n fig 7.2. iar `n fig 7.3. este prezentat elementul clas-abstract [i modul `n care aceast clas sunt specializate `n elementul-model, vederea-element, sistemul [i modelul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.