Fag

Trimis la data: 2016-01-20
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: kitty1993
Dimensiune: 6805kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pptx
Acorda si tu o nota acestui curs:
Este un fisier tip powerpoint ce are 16 de slide-uri.

Familia FAGACEAE
Genul Fagus L.
Fagus sylvatica L.- fag

Atinge inaltimi de pana la 40 (45)m si diametre de maximum 2 m.
Radacina pivotanta in primul deceniu, se desface mai tarziu in numeroase ramificatii oblice si orizontale, dand astfel o buna ancorare in sol, care asigura o rezistenta destul de buna la doboraturi de vant.

Tulpina in masiv strans este foarte dreapta, cilindrica, perfect curatata de craci pe mari lungimi. Scoarta, este neteda, subtire, cenusie pana la albicioasa, nu formeaza ritidom decat rareori la baza trunchiului.

Coroana, ovoid-alungita in masiv, bogata in ramuri si frunze.
Lujerii anuali sunt geniculati, bruni sau verzui, la inceput parosi, apoi glabri.
Mugurii sunt fusiformi, mari, de 2-3 cm lungime, ascutiti, cu numerosi solzi bruni, foarte departati de lujer.

Frunzele eliptice pana la ovate, de 5-10cm lungime, sunt acute la varf, la baza ingustate sau rotunjite, pe margini sinuate, slab dintate sau aproape intregi, prinse pe petioli de cca. 1 cm;

Florile, unisexuat-monoice, Florile mascule, constituite dintr-un perigon campanulat, paros, sunt grupate in capitule pendente, lung pedunculate; cele femele, cate doua, cu trei stile, inconjurate de numeroase bractee, unite la baza, formand un involucru paros cu patru diviziuni, sunt erecte si scurt pedunculate.

Fructul, denumit jir, este o nucula in trei muchii, bruna-roscata, de 1-1,5 cm lungime, achenele cate doua sunt cuprinse intr-o cupa cu apendici lemnosi, teposi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.