Falsificarea produselor cosmetice

Trimis la data: 2010-08-25
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 19
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Amalia_B
Dimensiune: 46kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Produsele cosmetice se constituie ca o grupa de marfuri care se adreseaza unui segment foarte mare al populatiei si am putea spune chiar intregii populatii daca luam in consideratie faptul ca s-au realizat produse cosmetice pentru bebelusi.
Cosmetica sau cosmetologia este arta ingrijirii exterioare a corpului cu ajutorul unor preparate si tratamente speciale in scopul pastrarii prospetimii si aspectului tineresc. Cosmetologia moderna apeleaza astazi la chimie in ceea ce priveste prepararea produselor pe baze stiintifice.

Cursuri similare:

S-au infiintat laboratoare de control a materiilor prime si produselor finite si se fac ample cercetari pentru folosirea ingredientelor si extractelor naturale care sunt tot mai mult folosite in formulele de preparare a produselor deoarece nu sunt nocive.
Conform Directivelor CEE si a Legii produselor cosmetice din Romania, produsul cosmetic este definit ca o substanta sau un preparat cosmetic care este destinat aplicarii lui pe suprafetele externe ale corpului uman, pe dantura sau in cavitatea bucala, in principal, pentru curatirea, parfumarea, protejarea, schimbarea aspectului acestor suprafete si pentru corectarea mirosului corporal.

Produsele ingerate, inhalate, injectate si implantate nu sunt considerate produse cosmetice. Produsele cosmetice sunt utilizate atat pentru uz personal (consumator) cat si de uz profesional in saloane de infrumusetare.
Falsurile intalnite pe piata produselor cosmetice pot avea efecte nefavorabile si anume: uscarea excesiva a pielii, ridarea pleoapelor, exfolierea si ofilirea pielii, inrosirea pielii, umflaturi, usturimi, dermite, eczeme, stari alergice si multe altele. Pot pune in pericol viata, sanatatea si securitatea consumatorilor.

In Romania exista Organizatia Patronala a Industriei Cosmeticelor (OPIC) care are ca prioritati: revizuirea legii 178/2000 privind productia produselor cosmetice, constituirea unui organism care sa avizeze noile produse din punct de vedere al toxicitatii si calitatii si sa urmareasca ca produsele de igiena sa nu fie purtatoare de taxe pentru a fi cat mai accesibile.

Produsele cosmetice se impart in trei grupe mari si fiecare grupa in mai multe subgrupe (figura 1), conform Legii produselor cosmetice din Romania 178/2000. Intrucat o pondere mare o au produsele cosmetice din import, prezinta importanta si clasificarea produselor cosmetice conform Tarifului vamal de import al Romaniei. Aceasta clasificare cuprinde 5 grupe mari care sunt prezentate mai jos:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.