Familiarizare tancuri petroliere

Trimis la data: 2010-01-01
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 22
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Ileana_M
Dimensiune: 66kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Rezolutia I.M.O. nr.5:
- cresterea securitatii pe timpul manipularii produselor petroliere;
- reducerea riscului de deversare a petrolului din navele avariate prin asigurarea unor posibile mijloace de pompare, pentru scoaterea petrolului din tk-le avariate;
- reducerea urmarilor poluarii prin dezvoltarea unor echipamente, a unor produsi chimici capabili sa inlature efectul poluant al petrolului.

Cursuri similare:

NAVA PETROLIERA - nava construita sau adaptata in vederea transportului de hidrocarburi lichide in vrac in spatiile sale de marfa, notiunea include si navele transportatoare de produse chimice atunci cand acestea transporta un cargo total sau partial de produse petroliere lichide in vrac.
Def: PETRLOIER NOU - conform MARPOL 73-78, Anx.1, Reg.1, este acel petrolier:

- al carui contract de constructie a fost incheiat dupa 01.06.79;
- in lipsa contractului de constructie, acela a carui chila a carui chila a fost pusa sau s-a aflat intr-un stadiu echivalent de constructie dupa 01.01.80;
- a carui livrare a avut loc dupa 01.06.82;
- care a suferit o transformare importanta:
i) contractul privind transformarea importanta a fost incheiat dupa 01.06.79;

ii) in lipsa contractului de transformare acela la care lucrarile au inceput dupa 01.01.80;
iii) acela la care lucrarea de transformare importanta a fost terminata dupa 01.06.82.
Def: PETROLIER EXISTENT - petrolier care nu este nou;
Def: TRANSPORTOARE COMBINATE (combination carrier) - tipuri de nave care in lipsa marfii lichide in vrac pot transporta minereu sau alte marfuri solide in vrac, reducand astfel la minim perioada de mars in balast.

Reprezentative sunt urmatoarele tipuri:
- petrolier-mineralier (oil-ore carrier): poate transporta minereu in magaziile centrale si produse petroliere lichide in tancurile laterale;
- OBO (oil-bulk-ore carrier): in aceleasi spatii de marfa poate fi transportat petrol, minereu sau alta marfa solida in vrac.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.