Farmecul comunicarii

Trimis la data: 2010-10-18
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 26
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Costi_C
Dimensiune: 76kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Comunic, deci exist ! Este un slogan folosit de o cunoscuta companie din domeniul IT. Intr-adevar, nu exista realitate fara comunicare. Un produs, un serviciu, o idee, o teorie, un eveniment sau o cauza nu exista in societate decat daca sunt cunoscute.
In acelasi timp, organizatiile economice (de orice fel) sunt nevoite sa se foloseasca de comunicare. Intr-o organizatie comunicarea exercita o functie la fel de importanta ca si resursele financiare, materiale, umane sau informationale.

Cursuri similare:

Astfel, publicitatea poate incuraja efectuarea de cumparaturi, propaganda ne determina sa sustinem cauze pe care, anterior, eram indiferenti sau relatiile publice ne pot convinge sa sprijinim un proiect care, in alte conditii, ar fi trecut neobservat.
Studentii facultatii Economie Generala, beneficiaza inca din anul I de o solida educatie economica imbinata cu dezvoltarea abilitatilor de comunicare. Ei utilizeaza in spectrul cursurilor de profil elemente ale principalelor paradigme din stiintele comuncarii: instrumentala, semiotica si sociala.

De pilda, in cursul "Comunciare financiara" (autori Paul Bran, Ionela Costica - Editura ASE, 2003) se foloseste paradigma semiotica (stiinta comunicarii prin semne) pentru a explica particularitatile modului de comunicare prin bani.
Pentru a decoda mesajul transmis de subiectul cunoscator al fenomenului semnificat, agentii economici trebuie sa cunoasca limbajul economic aferent. Presa, institutiile financiar-bancare, institutiile statistice, analistii economici si financiari, literatura economica etc. se raporteaza la acest limbaj.
De modul in care subiectul - receptor decodifica mesajul depinde realizarea schimbului de informatii si reactia pozitiva de raspuns a acestuia.

Adesea, o organizatie economica care si-a epuizat toate mijloacele obisnuite de rezolvare a unei probleme, sau atunci cand ea se afla in criza, recurge la "magia" comunicarii. Expertii in domeniu, trebuie sa creeze (pornind de la nimic) o imagine, o forta sau o miscare prin care organizatia incearca sa ajunga, din nou la traiectoria sa manuala.
Activitatile de comunicare sunt eficiente doar in contextul aplicarii lor corecte, respectandu-se anumite reguli, inclusiv cele de natura morala si etica.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.