Fenomene de transfer

Trimis la data: 2013-11-26 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: 152 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: alinapandaru Dimensiune: 3448kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Avand in vedere publicul caruia ii este destinata lucrarea, s-au accentuat o serie de subiecte (proprietati reologice ale corpurilor, fluide nenewtoniene si comportarea specifica a acestora in curgere si in procesele de transfer de caldura si de masa), in detrimentul unor subiecte de interes mai restrans. Nefiind vorba despre o lucrare de cercetare stiintifica, citarea in text a surselor bibliografice primare a fost intentionat neglijata, preferandu-se enumerarea, la sfarsitul fiecarui capitol, a unor lucrari de referinta pe baza carora se poate aprofunda tematica abordata in respectivul capitol.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Industriile de proces (industria chimica, industria petrochimica,
industria metalurgica, industria alimentara, industria farmaceutica, industria celulozei si hartiei, etc.) sunt industrii bazate pe procese tehnologice in urma carora materiile prime (naturale, artificiale sau sintetice) sunt transformate, printr-o succesiune de procese mecanice, fizice, chimice si biochimice, in produse finite comercializabile sau in semifabricate utilizate drept materii prime in alte ramuri prelucratoare.

Un proces tehnologic, oricat de complex, poate fi descompus intr-o succesiune de procese componente distincte, in care materialele intrate sufera modificari de forma si/sau dimensiuni (procese mecanice), de presiune, temperatura, concentratie, stare de agregare (procese fizice), sau de specii moleculare (procese chimice si biochimice). Procesele mecanice, fizice, chimice (biochimice) componente
au loc in utilaje denumite respectiv masini, aparate, reactoare (bioreactoare).

Ordonarea liniara reprezentata grafic sau numai mental, a proceselor
(operatiilor) de la intrarea in sistem a materiilor prime si pana la iesirea din sistem a produselor finite poarta denumirea de flux tehnologic. Reprezentarea grafica a proceselor care alcatuiesc fluxul tehnologic poarta denumirea de schema tehnologica (schema bloc) a procesului tehnologic. Aceasta (fig. 1.1) are la baza principiul cutiei negre, fiecare proces fiind reprezentat printr-un dreptunghi in care intra si din care ies fluxuri de materiale si/sau energie.

Daca in locul proceselor componente sunt schitate utilajele cu care se realizeaza operatiile procesului tehnologic, se obtine
schema instalatiei sau schita tehnologica a instalatiei. In aceasta, utilajele sunt reprezentate fie prin simboluri conventionale (fig. 1.2), fie prin forma lor caracteristica simplificata. Nu exista reguli generale pentru alcatuirea unei schite tehnologice: in unele cazuri se prefera schite simple, in altele, dimpotriva, schita trebuie sa fie cat mai completa, continand si prescrise ale parametrilor tehnologici principali (debite, concentratii, temperaturi, presiuni), respectiv regimul tehnologic al instalatiei schitate.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.