Fenomene de transport

Trimis la data: 2016-05-27
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 8.67 / 10
Downloads: 0
Autor: mihaila605
Dimensiune: 777kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Fenomene de transport
Scopul acestui capitol este acela de a analiza legile dupa care se produc fenomenele de transport cele mai cunoscute. Notiunea de transport se poate extinde, de la marimile uzuale cum sunt substanta, energia, sarcina electrica, la marimi mai putin obisnuite, cum sunt cele caracteristice fenomenelor economico-sociale: transport de bani, de informatie, sau de cunostinte
1. Transportul in interpretare moleculara

La scara macroscopica, un sistem fizic izolat tinde sa evolueze catre anumite stari (de echilibru), caracterizate de proprietati constante in timp.

Deoarece sistemul fizic ocupa un domeniu spatial, starile (de echilibru) presupun, implicit, si faptul ca proprietatile trebuie sa fie uniforme spatial, adica sistemul sa fie omogen din punct de vedere al proprietatii (proprietatilor) aflate in studiu. Procesul de omogenizare spatiala are loc prin transportul unei marimi fizice in interiorul sistemului, cu ajutorul elementelor structurale microscopice.

Definitie. Prin proces de transport se intelege procesul microscopic de modificare spatiala a proprietatilor unui sistem, in tendinta de a atinge starea de echilibru.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.