Finantarea productiilor media

Trimis la data: 2013-01-31
Materia: Mass Media
Nivel: Facultate
Pagini: 44
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 0
Autor: stoe
Dimensiune: 168kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Fenomenul financiar are ca element de baza sau punct de pornire FIRMA.
Orice firma in momentul fondarii ei pleaca de la o idee, de la dorinta de a crea ceva si de la o suma de bani pe care cel care o fondeaza este dispus sa o investeasca in ideea pe care doreste sa o vada materializata.
Initial termenul de firma definea numele sau, dupa caz, denumirea folosita de comerciant in realizarea operatiunilor ce fac obiectul comertului.

Cursuri similare:

Conform legislatiei romane, firmele pot fi create sub forma societatilor comerciale sau a regiilor autonome. Regiile autonome sunt cele in care patrimoniul apartine statului, in timp ce societatile comerciale corespund categoriei firmelor private.Societatea comerciala poate imbraca forma de: Societate in nume colectiv - acea societate constituita prin asocierea, pe baza deplinei increderi, a doua sau mai multe persoane, care pun in comun anumite bunuri, pentru a desfasura o activitate comerciala, in scopul impartirii beneficiilor rezultate si in care asociatii raspund nelimitat si solidar pentru obligatiile societatii.

Societate cu raspundere limitata - societatea comerciala ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social; asociatii sunt obligati numai la plata partilor sociale. In acest caz, capitalul societatii este divizat in parti sociale care, potrivit contractului de societate si prevederilor stipulate in statut, nu se negociaza la bursele de valori. Membrii acestui tip de societate sunt responsabili de pasivul social numai in limita sumelor depuse drept parti sociale, precum si de patrimoniul societatii.

Societate comerciale in comandita simpla - societatea constituita prin asocierea, pe baza deplinei increderi, a doua sau mai multe persoane, care pun in comun anumite bunuri, pentru a desfasura o activitate comerciala, in scopul impartirii beneficiilor si in care raspund pentru obligatiile sociale, dupa caz, nelimitat si solidar (asociatii comanditati) sau in limita aportului lor (asociatii comanditari)

Societate comerciala in comandita pe actiuni - acea societate constituita prin asocierea mai multor persoane, care participa la formarea capitalului social prin anumite contributii reprezentate prin actiuni, in vederea desfasurarii unei activitati comerciale, pentru realizarea unor beneficii si impartirea lor, si care raspund pentru obligatiile sociale nelimitat si solidar, in cazul asociatilor comanditati, si numai in limita aportului lor, in cazul asociatilor comanditari.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.