Finantarea si creditarea internationala

Trimis la data: 2009-02-28
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 7.32 / 10
Downloads: 20
Autor: Lascar Geogia
Dimensiune: 34kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Evolutiile si tendintele ce se manifesta in prezent pe plan mondial sunt strans legate de fenomenul investitional. Adancirea interdependentelor intre economiile nationale este accentuata de expansiunea deosebita a investitiilor internationale sub multiplele forme pe care le imbraca.
Investitia reprezinta orice utilizare a unui activ in calitate de capital, in scopul obtinerii de profit intr-o perioada viitoare. In cazul in care partile participante la realizarea investitiei sunt din tari diferite decat tara in care se realizeaza investitia, aceasta capata caracterul unei investitii internationale (investitie straina).

Cursuri similare:

Atunci cand participarea investitorului strain este majoritara si are ca obiect o investitie in unitati de productie importante prin aportul lor la PIB si prin calitatea acestui aport, investitorul respectiv poate fi considerat investitor strategic. El este interesat de preluarea controlului asupra unui obiectiv economic de importanta strategica si de implementare a propriului concept managerial.

Spre deosebire de investitorul direct si mai ales de cel strategic, investitorul de portofoliu este numai un participant la o anumita investitie, scopul sau fiind plasarea capitalului in titluri aducatoare de profit.Realizarea de investitii de portofoliu necesita anumite conditii prealabile.Activitatea economica de realizare a investitiilor in context international are in vedere construirea sau dezvoltarea de intreprinderi, obiective sociale, culturale si administrative, instalatii militare, prospectiuni geologice etc.

Obiectivele construite in cazul unei investitii internationale directe raman definitiv sau pentru o anumita perioada in proprietatea investitorului strain. Tara beneficiara a investitiei, prin agentii economici rezidenti, poate:sa participe la realizarea obiectivului finantat in context international intr-o proportie stabilita prin negociere si in conformitate cu legislatia din tara respectiva este cazul unei societati mixte;sa nu participe firma rezultata este in totalitate in proprietatea investitorului strain.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.