Fortele terestre

Trimis la data: 2014-03-03
Materia: Istorie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: cojocariu_cristina.22
Dimensiune: 179kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Daca ne punem intrebarea care este cea mai apreciata si cunoscuta ramura a armatei romane , raspunsul este cu siguranta fortele terestre.
Prima incercare de creare a armatei romane a fost facuta de Georghe Magheru cel mai probabil in timpul Revolutiei din 1848. Cu toate acestea, Magheru a ordonat trupelor sale sa ramana in cazarma in cazul in care fortele otomane ar fi sosit in Bucuresti pentru a opri revolutia.

Cursuri similare:

Fortele Terestre reprezinta cea mai importanta componenta a Fortelor Armate Romane .Sunt destinate realizarii de diferite actiuni militare, cu caracter terestru sau aeromobil, in orice zona sau directie. Fortele Terestre trebuie, in mod independent sau impreuna cu alte categorii militare, sa asigure desfasurarea operatiunii defensive sau ofensive, pentru capturare, distrugere sau invazie, fiind parte a structurilor militare nationale, multinationale sau internationale.

Cel mai mare dezastru pentru fortele romane de pe Frontul de Est a fost la Stalingrad; cand sovieticii au contra-atacat in noiembrie 1942, fortele slab raspandite ale armatei a treia (desfasurate la nord de Stalingrad) si cele ale armatei a patra (desfasurate la sud de Stalingrad) au fost atacate de fortele superioare sovietice si a suferit pierderi combinate de peste 100.000 de persoane. Se estimeaza de catre unii istorici ca totalul pierderilor umane suferite de fortele romanesti (ucisi in actiune, raniti si prizonieri de razboi), pe parcursul intregii lupte de la Stalingrad, intre septembrie 1942 si februarie 1943, a depasit 200.000

In perioada aprilie-mai 1944 fortele romane conduse de generalul Mihai Racovita, impreuna cu elemente ale armatei germane, au fost responsabile pentru apararea nordului Romaniei in timpul primei ofensive sovietice Chisinau-Iasi, si au luat parte la luptele din Targu Frumos. La sfarsitul lunii august 1944, Armata Rosie a intrat in estul Romaniei.

Pe 23 august 1944, regele Mihai I l-a demis si arestat pe maresalul Antonescu si a infiintat un guvern pro-aliat format din comunisti si Frontul Plugarilor. S-a estimat ca actul de la 23 august 1944 a scurtat al doilea razboi mondial cu circa sase luni.[10] Romania a declarat razboi Germaniei naziste, prima si a patra armata luptand impotriva nazistilor. Dupa eliminarea ultimelor resturi ale fortelor terestre germane din Romania, armata romana a luat parte laBatalia de la Budapesta si la Ofensiva Praga din mai 1945.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.