Fundamentarea deciziei de investire

Trimis la data: 2010-11-14
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 21
Nota: 9.78 / 10
Downloads: 0
Autor: Valentin Motoc
Dimensiune: 56kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Rata dobanzii si fluxurile monetare viitoare ale proiectelor de investitii se cunosc dinainte si cu certitudine;
2. Rata dobanzii la plasamente bancare este egala cu cea a creditelor, ceea ce inseamna ca nu exista costuri de tranzactionare si nici variatii ale ratei dobanzii;
3. Este exclus riscul de activitate defectuoasa;
4. Piata este perfect concurentiala; nici unul dintre participanti nu poate influenta decisiv starea pietei;
5. Circulatia capitalului nu este afectata de fiscalitate si prin urmare nu exista economie de impozit;

Cursuri similare:

Studiul comercial este cel mai important deoarece furnizeaza informatii despre piata privind cantitatea ce se poate comercializa, preturile de vanzare practicate, preturi de aprovizionare si alte informatii despre piata. Fara o pozitionare corecta pe piata, investitia nu poate asigura rentabilitatea sperata.Studiul tehnico-economic cuprinde proiectul tehnic propriu-zis care are in vedere aspectele strict tehnice de constructie si exploatare. La momentul intentiei de a investi, aceste elemente si valoarea lor sunt cuprinse in devizul antecalcul.

Studiul fiscal indica, dupa caz, facilitatile sau restrictiile impuse in domeniul in care se incadreaza investitia. O fiscalitate ridicata reduce rentabilitatea investitiei si determina migrarea capitalurilor spre sectoare care dispun de facilitati. Fiscalitatea reprezinta principala parghie a statului de interventie in economie.

Studiul de personal evalueaza cantitativ necesarul de forta de munca si calificarile corespunzatoare, pietele de pe care se poate face recrutarea si costurile privind salarizarea si perfectionarea viitoare a fortei de munca. Resursa umana reprezinta, actualmente cel mai important factor de productie. Conducerea inovatoare a activitatii economice asigura o competitivitate ridicata, care face diferenta intre rezultatele obtinute de diferite firme.

Studiul financiar are in vedere eficienta degajata de proiect pe baza datelor furnizate de celelalte studii. La acest nivel se analizeaza investitia pe baza unui set de indicatori economico-financiari.
Toate aceste studii cuprind previziuni pentru toata durata de viata economica a proiectului de investitie. In practica, studiile enumerate se fundamenteaza concomitent, furnizandu-si reciproc o serie de informatii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.