Gazodinamica agregatelor si instalatiilor termice

Trimis la data: 2010-01-11 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Rafael_M Dimensiune: 55kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Gazodinamica agregatelor si instalatiilor termice se ocupa cu problemele circulatiei fluidelor gazoase si cu repartizarea presiunilor acestora in agregatele si instalatiile termice.
La arderea combustibililor gazosi in cuptoare cu flacara, se formeaza gaze de ardere, caracterizate prin temperaturi ridicate, ele reprezentand agentul termic pentru incalzirea sarjei. De modul cum circula aceste gaze in spatiul de lucru depinde:
- distributia temperaturilor si presiunilor in agregatul termic;
- intensificarea schimbului de caldura;
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Un gaz are tendinta de miscare ascendenta daca densitatea lui este mai mica decat densitatea mediului ambiant. Forta ascensionala generata de diferenta densitatilor ii corespunde o presiune numita suprapresiune geometrica.
Pentru demonstrarea expresiei suprapresiunii geometrice, consideram un recipient umplut cu gaz de densitate iCg, aflat la temperatura tg, avand deschiderea de la partea inferioara astupata cu o membrana elastica ideala. Aceasta membrana asigura egalitatea presiunii gazului si aerului ambiant de densitate iCa si temperatura ta, (fig.6.1).

Suprapresiunea geometrica arata diferenta dintre presiunea statica intr-un punct al spatiului agregatului termic sau a unei incinte umplute cu gaz, si presiunea atmosferica.
6.1.1. Regimul de presiunii in spatiul de lucru al agregatelor termice.
Suprapresiunea geometrica joaca un rol important in functionarea cuptoarelor, acestea fiind recipiente umplute cu gaz cald, mai putin dens decat aerul ambiant, recipiente in general neetanse, deci prezentand locuri de comunicare cu aerul atmosferic.

In planul acestora presiunea gazului se egaleaza cu cea a aerului atmosferic exterior, la nivelele superioare acestui plan fiind suprapresiune, iar la cele inferioare depresiune. In consecinta, prin diferite orificii din peretii cuptoarelor pot avea loc scapari de gaze in spatiul exterior sau patrunde aer fals in cuptor.
In continuare sunt prezentate schematic cateva cazuri de repartitie a presiunilor in camera cuptoarelor:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.