Genul Absidia

Trimis la data: 2009-07-11
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Alex Vacaru
Dimensiune: 12kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Miceliul este alb puternic ramificat pe sau in mediu. Hifele aeriene apar ca niste mladite cu varfurile acoperite de faldurile substratului. Uneori acestea se termina cu un sporange terminal. Sporangioforul ia nastere dintr-o mladita internodala; pe culturi vechi atat sporangioforul cat si mladitele sunt colorate.Sporangii sunt de forma unei pere de culoare mai ales gri-albastrui sau brun. Prezinta columele conice sau semirotunde uneori cu rasfrangeri catre exterior. Pot prezenta si portiuni de forma papilara de culoare inchisa. Sporii sunt mici fara particularitati speciale.

Cursuri similare:

Repertitie geografica si ecologie:
Raspandita pe arii geografice destul de intinse. Este putin pretentioasa si colonizeaza f multe substraturi vegetale. Se izoleaza din nutreturi, de pe semintele insilozate, de pe balegarul in descompunere si din sol.

Izolare si cultivare:
Se izoleaza frecvent de pe substraturile vegetale ce intra din alimente, om si animale. Se dezvolta bine pe geloza glucozata cu extract de cartof la temperatura de 25-37'C. Se poate multiplica chiar si la temp de 48-50'C.

Morfologia coloniei si dinamica cresterii:
Are o crestere rapida invadand in cateva zile suprafata placii petrii. Coloniile sunt cenusii, iar textura de aspect lanos le confera un aspect neted. Aversul coloniei este nepigmentat.


Aspecte microscopice:
Filamentele sporocistofore sunt ramificate, iar hifele nu sunt septate.
Sporocistii au un diametru variabil de 10 pana la 150 μmicroni. Si contin numerosi spori care sunt eliberati prin ruperea peretelui. Columela este hemisferica si prezinta apical o apofiza.

Patogenitatea:
Are calitati patogene > la subiectii slabiti imunosupresati poate determina leziuni granulomatoase in limfonodurile (ganglioni limfatici) aparatului digestiv si respirator. Nu este exclusa si localizarea cerebrala sau renala. In patologia veterinara pe langa localizarea pulmonara si digestiva poate determina si avorturi la vaci.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.