Geografia economica

Trimis la data: 2009-08-18
Materia: Geografie
Nivel: Facultate
Pagini: 40
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Anca_I
Dimensiune: 55kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Obiectivul fundamental de studiu al cursului "Geografia economica mondiala" este materializat in "fenomenele geografice ale resurselor naturale si procesele care asigura in fapt existenta individuala, a comunitatilor umane cat si evolutia acesteia spatio-temoparala" .
Perioada contemporana, respectiv inceputul mileniului III, este caracterizata printr-o dezvoltare rapida a economiei, printr-o explozie demografica impresionanta (baby boom), ceea ce a impus o folosire intensa a resurselor naturale limitate mai ales a celor exploatabile.

Cursuri similare:

Cunoasterea in permanenta a raporturilor cerinte/resurse naturale, respectiv populatie/economie, constituie factori indispensabili in pregatirea unor categorii de specialisti intre care, economistii au maxima prioritate.Cursul isi propune o reevaluare sintetica la inceput de mileniu III asupra rezervelor, productivitatii si repartitiei geografice a principalelor resurse ale Terrei (naturale si economice) cat si a prelucrarii lor. Sant prezentati combustibilii minerali fosili (carbunii, petrolul, gazele naturale) apoi minereurile fieroase, nefieroase, potentialul hidric (fluvial, maritim), solar, eolian, geotermal, cat si materiale prime vegetale, inclusiv fondul forestier.

Toate resursele sant prezentate atat ca rezerve actuale, cat si ca repartitie spatiala.O importanta majora in cadrul cursului ii revine resursei umane, unica forta de procesare a tot ce ofera natura si care transforma evident resursele mediului inconjurator in bunuri materiale, respectiv in resurse economice.Capitolul ce reda populatia mentioneaza cu prioritate dinamica acesteia de la Hristos pana in zilele noastre, structura acesteia, repartitia sa spatiala dar si modul ei de concentrare in spatiul rural, urban sau metropolitan si de resursele spatiil turistice pe Terra.

In acest context, geografia economica mondiala se constituie ca un element component al unei instruiri complexe ce se impune in formarea unei culturi economice pentru un viitor specialist in domeniu. Cunoscand resursele naturale si economice, specialistul mentionat poate propune strategii pertinente in abordarea unor politici economice regionale si chiar nationale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.