Gestiune bancara

Trimis la data: 2010-07-28 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 67 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Andreea_I Dimensiune: 192kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Gestiunea bancara ca stiinta formeaza recomandari la modul general, iar fiecare banca este libera sa le utilizeze si sa le dezvolte in conformitate cu specificul activitatii sale.

2. Scopul fiecarui gestionar (manager) a unei activitati bancare este maximizarea profitului. In activitatea bancara acest scop se complica prin necesitatea diminuarii riscurilor.
Particularitatile gestiunii bancare in vederea realizarii scopului sunt urmatoarele
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Scopul gestiunii bancar este maximizarea profitului bancii, inclusiv pentru o actiune in conditiile expunerii minime la risc si respectand restrictiile impuse de organele de reglementare.
Ca strategie globala scopul gestiunii bancare este mentinerea viabilitatii bancii, crearea conditiilor de activitate a ei atat in prezent cat si pe viitor.
Activitatea de management financiar presupune crearea conditiilor de atragere si gestionarea clientilor, vanzarea serviciilor bancare - sfera de productie.

Gestiunea personalului presupune gestionarea angajatilor prin formarea colectivului de munca, organizarea lui, dirijarea si controlul.
In mg. financiar se utilizeaza metode matematico-financiare, pe cand mg. personalului presupune abilitati din domeniul psihologiei.
Sucursala - este unitate teritoriala care se formeaza la nivelul unor regiuni sau teritorii mari. Se aseamana centralei, are consiliul de directori. Are un sistem al aparatului administrativ destul de complex, este relativ autonoma in decizii si are dreptul sa efectueze practic tot spectrul de servicii elaborat de centrala.

Filiala se poate subordona atit direct centralei cit si sucursalei. Are un spectru restrans de servicii si se poate supune sistemului centralizat si decentralizat. Acorda serviciile de creditare, depozitare si decontare.Gestiunea personalului presupune un sistem de organizare, instruire si gestionare a resurselor umane in asa mod in care ele sa realizeze strategiile bancare cu cat mai mici posibile cheltuieli.Scopul gestiunii bancare - de a optimiza structura personalului bancar si de a majora gradul de calificare a personalului pentru a crea un mediu eficient de activitate a bancii.

Pentru a realiza scopul gestiunii personalului vom raspunde la urmatoarele probleme:
a) numarul optim de persoane necesare unei banci pentru activitate;
b) gradul de calificare al acestui personal.
Atributiile gestiunii bancare pentru optimizarea personalului sau:
1) organizarea procesului de lucru in mod optimal pentru banca. Se analizeaza structura organizatorica a bancii pentru a calcula numarul de persoane dupa posturi precum si gradul minim de calificare necesar pentru fiecare post.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.