Gestiunea carierei angajatilor

Trimis la data: 2010-07-14 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Mihai_D Dimensiune: 1275kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Dezvoltarea resurselor umane este una din optiunile strategice ale oricarei organizatii interesate in cresterea sa. Capacitatea acesteia de a se adapta schimbarilor mediului, de a evolua, depinde in mare parte de modul in care organizatia isi alege angajatii, ii pregateste, ii directioneaza judicios, tinand cont de aspiratiile si potentialul lor.
Gestiunea carierelor sau dezvoltarea potentialului uman al intreprinderii vizeaza atingerea celui mai bun echilibru intre nevoile personalului, asteptarile cu privire la munca in sine, potentialul si aspiratiile acestuia.
Punerea la punct a unui program de dezvoltare a resurselor umane trebuie sa fie considerata drept o investitie din partea intreprinderii, ale carei rezultate viitoare vor putea fi masurate in termenii cresterii productivitatii muncii, imbunatatirii climatului social, cresterii stabilitatii personalului, cresterii eficientei muncii.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Evaluarea performantelor ii permite conducatorului sa ia decizii privind impartirea recompenselor, cresterile de salarii, promovarea, transferarile sau, uneori, concedierile. De asemenea, aceasta activitate ajuta organizatia sa monitorizeze activitatile de selectie, training si dezvoltare a salariatilor. De exemplu, daca un numar insemnat de angajati au frecvent performante sub asteptari sau sub cerintele posturilor ocupate, atunci politica de selectie a firmei va trebui revizuita sau sunt necesare, in scopul

imbunatatirii performantelor, programe de training si dezvoltare. O alta utilitate importanta a aprecierii angajatilor este incurajarea performantei. Astfel, aprecierea presupune informarea angajatului despre punctele sale tari si despre slabiciunile sale si sugerarea nevoilor de modificare a comportamentului, de crestere a indemanarii sau de imbunatatire a cunostintelor. Acest tip de feed-back il ajuta pe angajat sa-si clarifice asteptarile cu privire la munca depusa si pe conducator sa directioneze

eforturile colaboratorului sau la locul de munca. Evaluarea performantelor are si un caracter motivator, mai ales la nivel individual. De asemenea, ea poate evidentia inclusiv potentialul de performanta, care sta la baza planificarii carierei angajatului.
Activitatea de apreciere a salariatilor are un caracter permanent. Totusi, in literatura de specialitate se apreciaza ca, in general, evaluarea formala se realizeaza o data pe an. Desigur, adeseori nu este suficienta o asemenea frecventa a evaluarilor - si aceasta mai ales in cazul in care performantele nu sunt satisfacatoare.

De aceea, evaluarea informala a salariatilor, cu o frecventa mai ridicata decat cea formala, este foarte des uzitata.
Responsabilitatea desfasurarii acestei activitati revine departamentului de resurse umane si tuturor cadrelor de conducere din intreprindere, ale caror eforturi trebuie coordonate in acest sens. In general, atributiile departamentului de resurse umane, in ceea ce priveste aprecierea salariatilor, se refera la:
- proiectarea sistemului formal de evaluare a performantei si selectarea metodelor ce vor fi folosite in acest scop;

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.