Gestiunea informatiei de marketing

Trimis la data: 2010-05-10
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: AndreeaMaria_S
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pentru a produce valoare superioara si satisfactie pentru consumatori, companiile au nevoie mereu de informatii, programele de marketing bune incepand printr-o intelegere adanca a nevoilor si dorintelor consumatorilor. Companiile au nevoie de asemenea de informatii detaliate despre competitori, distribuitori si despre alti actori si alte forte de pe piata.
In mediul de astazi, aflat in continua schimbare, directorii au nevoie de informatii de actualitate pentru a lua hotarari corecte.
De asemenea, datorita exploziei recente din tehnologia informatiei, companiile pot genera informatie in cantitati mari. De fapt, directorii de azi primesc adesea prea multe informatii. Astfel, majoritatea comerciantilor nu vor mai multe informatii, ci informatii de mai buna calitate. Companiile trebuie sa proiecteze sisteme eficiente de informatii de marketing pentru a da directorilor informatiile corecte, in forma corecta, la momentul oportun, permitandu-le astfel sa ia hotarari mai bune.

Un sistem informational de marketing (SIM) consta in oameni, echipamente si proceduri menite sa adune, sa sorteze si sa analizeze informatiile necesare luarii unor hotarari de marketing.
Sistemul informational de marketing este de ajutor in principal directorilor companiei. Totusi, el poate oferi informatii si partenerilor externi, cum ar fi furnizori sau agentii de servicii de marketing. Un SIM bun combina ceea ce utilizatorii de informatie ar vrea sa aiba cu ceea ce le trebuie cu adevarat si cu ceea ce este fezabil de oferit.

Compania incepe prin intervievarea directorilor pentru a afla ce informatii ar dori acestia.
SIM trebuie sa monitorizeze mediul de marketing pentru a oferi comerciantilor informatiile necesare pentru a lua hotarari de marketing importante.Dezvoltarea informatiei de marketing
Odata ce problemele si obiectivele au fost definite, analistii trebuie sa determine ce informatii sunt necesare, sa dezvolte un plan pentru obtinerea lor si sa prezinte acest plan conducerii. Planul de cercetare contine sursele datelor existente si mentioneaza abordarea specifica, metodele de contact si instrumentele necesare.

Obiectivele cercetarii trebuie traduse in nevoi de informare specifice.
Planul de cercetare trebuie prezentat in propunere scrisa, mai ales daca este complex sau daca este facut de un partener extern. Propunerea trebuie sa acopere problemele de organizare si obiectivele cercetarii, informatiile ce trebuie obtinute si felul in care rezultatele vor ajuta la hotararea conducerii, ca si costurile cercetarii.

Pentru a satisface nevoile de informare ale directorilor, planul de cercetare poate necesita date secundare, date principale sau ambele.
Analistii incep de obicei cu adunarea datelor secundare. Baza de date interna a companiei este un bun punct de plecare. Totusi, compania poate folosi un grup de surse externe de informare, inclusiv servicii de date comerciale si surse guvernamentale.
Datele secundare pot fi obtinute mai rapid si mai ieftin decat datele principale, dar analistul trebuie sa evalueze informatiile secundare cu grija pentru a se asigura ca sunt relevante, precise, actuale si impartiale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.