Gestiunea resurselor turistice

Trimis la data: 2010-05-04 Materia: Turism Nivel: Facultate Pagini: 66 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Tudor_H Dimensiune: 124kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Calatoria propriu-zisa a inceput o data cu practica razboaielor si a schimbuAZrilor de bunuri. Ea a capatat un scop ofensiv: cucerirea unui trai mai bun, uneori in detrimentul semenilor mai slabi. Oricum, se poate afirma ca originea calatoAZriei poate fi plasata in Comuna Primitiva, atunci cand, manati de necesitati mateAZriale, oamenii cautau la distanta ceea ce nu puteau gasi in preajma locuintei lor.

De-abia din Antichitate se poate vorbi despre aparitia calatoriei turistice care, desi mentinea o parte a vechilor determinari, putea fi motivata si de cautarea placerii. Elapa turismului incipient isi are debutul in Antichitatea timpurie.2.2. Etapa turismului in Evul Mediu pina la Renastere Nici in Evul Mediu (aceasta perioada fiind numita si etapa pseudo-turistica) nu se poate vorbi despre turism in acceptiunea actuala a acestui termen, cind premisele atit de favorabile ale afirmarii turismului in

Antichitate se estompeaza din cauza fanatismului religios si a circumstantelor politice: faramitarea domeniilor feudale intr-un numar mare de state, fiecare cu o legislatie proprie, adesea restrictiva circulatiei persoanelor, a deselor razboaie intre seniorii feudali.
Pe atunci calatoreau, la distante mari, mai ales comerciantii, ambaAZsadorii si preotii si, in scopuri religioase, pelerinii care vizitau locurile sfinte. Un numar important de calatori il reprezentau oamenii de stiinta, artisti, calfe si stuAZdenti care se indreptau spre universitati si centre culturale.

Din cauza nesigurantei drumurilor si a decaderii civilizatiei antice, calatoriile bolnavilor spre izvoarele curative au scazut.
Deplasarea dintr-o regiune in alta regiune imbraca in aceasta perioada
forma predilecta a pelerinajelor religioase, care aveau o semnificatie deosebita pt religie si reprezenta o calatorie lunga catre locurile sfinte. Pelerinajele in primele secole crestine se faceau la: locurile biblice, importante datorita unui eveniment biblic
mormintele martirilor sau sfintilor, importante prin prezenta sfintelor moaste locurile de resedinta ale calugarilor celebri

2.3. Etapa turismului in Evul mediu tirziu, in timpul Renasterii si marilor descoperiri geografice Un alt impuls l-au dat calatoriilor marile descoperiri geografice. La sfarsitul secolului al XIII-lea, Marco Polo a explorat drumurile care legau Europa de Asia si a descoperit in China o retea dezvoltata de drumuri care incepuse sa fie con-struita inca din anii 1122-1221, in timpul dinastiei Chou. Cartea in care Marco Polo isi descrie calatoria a fost prima lucrare mai importanta prin intermediul ca-reia lumea din "Vest" a primit informatii despre viata si cultura din "Est".

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.