Gestiunea riscului in afacerile comerciale

Trimis la data: 2010-07-16
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 56
Nota: 6.64 / 10
Downloads: 11
Autor: Miruna Gotea
Dimensiune: 85kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Afacerea este o intreprindere, o entitate comerciala, sau firma apartinand sectorului public sau privat, centrata pe producerea de bunuri sau servicii care satisfac nevoile clientilor. Sau, afacere inseamna un contractant, subcontractant, ofertant, consultant, prestator de servicii tehnice, administrative sau fizice, organizat ca unic proprietar, in parteneriat, asociatie, corporatie, sau alta entitate care exista in scopul obtinerii de profit din activitatea desfasurata.

Cursuri similare:

Nu este o noutate nici faptul ca orice actiune umana voluntara are la baza o decizie prealabila. Decizia urmeaza a fi luata conditionat de modul in care subiectul a perceput fenomenul cu privire la care decide, iar perceptia depinde direct de factori specifici decidentului.

Rareori se stie de la inceput daca alternativa aleasa este cea mai buna, dar incercam sa decidem pe baza cunostintelor pe care le avem si sa speram ca am ales bine. Fiecare activitate economica presupune, la randul ei, alegeri succesive care afecteaza atat persoana decidenta cat si multe alte persoane, motiv pentru care teoriile formale indreptate in aceasta directie devin din ce in ce mai bine fundamentate stiintific.

Fenomenele economice nu au fost abordate intotdeauna prin prisma neprevazutului. Inainte de inceputurile economiei probabilistice (1942) datorate profesorului norvegian T. Haavelmo, teoria economica atribuia fenomenelor si comportamentelor economice un traseu determinist, savantii vremurilor considerand ca exista o deplina similaritate intre fortele din interiorul sistemelor fizice mecaniciste.

Blaise Pascal credea, ca si noi, ca toate cauzele care influenteaza un eveniment determina, impreuna, in mod precis, evolutia acestui eveniment, aceleasi cauze avand, intotdeauna aceleasi efecte .
Principiul cauzalitatii ne prezinta, indubitabil, o legatura determinista intre cauza sau complex de cauze si evolutia evenimentului pana la obtinerea efectului. Figura 1.1. reprezinta schematic acest principiu.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.