Gestiunea unitatilor de alimentatie publica si agroturism

Trimis la data: 2010-09-27
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 19
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Irina_I
Dimensiune: 27kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Gestiunea unitatilor de alimentatie publica si agroturism reprezinta un ansamblu de metode de organizare a resurselor, a activitatii de productie daca e cazul, respectiv a serviciilor care sunt oferite clientilor de catre aceste unitati, in scopul obtinerii unui maxim de beneficii pentru unitatile mentionate si a unui grad de satisfactie ridicat al clientilor acestora.

Cursuri similare:

Unitatile de alimentatie publica si agroturism trebuiesc organizate si gestionate din punct de vedere operational si din punct de vedere functional.
Din punct de vedere operational sunt regrupate activitatile care genereaza venituri - cazare, alimentatie, agrement etc. Daca unitatea de alimentatie publica si agroturism este una complexa, de dimensiuni mari si se doreste infiintarea pentru aceste activitati a unui departament operational distinct, acesta trebuie sa genereze un procent semninificativ din veniturile totale ale unitatii de alimentatie publica si agroturism. Acele activitati care genereaza venituri mai mici decat aceast procent limita pot fi grupate in "alte servicii operationale".

Din punct de vedere functional sunt regrupate activitatile fara de care activitatea unitatii de alimentatie publica si agroturism nu s-ar putea desfasura, dar care nu genereaza venituri - administratie, marketing, utilitati, intretinere si reparatii etc.
Organizarea din punct de vedere operational cuprinde urmatoarele categorii de
activitati: cazare, alimentatie, agrement (Jocuri de echipa, tir cu arcul, plimbari cu sania trasa de cai, echitatie, ATV, fitness, Team building, Paintball, etc).

Organizarea din punct de vedere functional cuprinde activitati: de administrare -conducere, organizare a resurselor umane, informationale si de marketing, intretinere si reparatii, gestiune utilitati etc.
Personalul unitatilor de alimentatie publica si agroturism este in general limitat numeric, acestea fiind deservite de membrii familiei care detin in proprietate unitatea si eventual de personal angajat in situatia in care pensiunea este de dimensiuni mari sau ofera servicii multiple clientilor.

In situatia in care unitatea recurge la angajarea de personal aceasta implica automat organizarea unui sistem de gestiune a personalului, adaptat pe structura si caracteristicile specifice unitatii de alimentatie publica si agroturism.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.