Ghid practic pentru furnizorii - instalatorii WLAN

Trimis la data: 2012-10-25
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 17
Nota: 9.94 / 10
Downloads: 0
Autor: dipolnet
Dimensiune: 124kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Introducere
Pentru a veni in sprijinul persoanelor interesate de construirea unei retele WLAN, am decis sa adunam intr-un singur articol un strop de teorie si multa informatie practica privind implementarea rapida si eficienta a retelelor fara fir care lucreaza in banda de 2.4 GHz si respectiv 5 GHz (standard IEEE 802.11).WLAN (Wireless Local Area Network) este o tehnologie care va permite sa puneti bazele unei retele de date wireless cu domeniu larg de utilizare si parametri de functionare mai mult decat satisfacatori, totul la un cost competitiv. Un avantaj suplimentar al acestei tehnologii este timpul scurt necesar implementarii solutiei finale.

Cursuri similare:

Curbura Pamantului
In cazul distantelor mai mari de cativa kilometri, este necesar sa se ia in calcul si curbura pamantului. Pentru o distanta de 5 km intre antene, inaltimea obstacolului din centru creste cu 1 m (marime numita factor de curbura) iar pentru o distanta de 10 km, obstacolul creste cu inca 4 m.

Antenele ar trebui montate putin peste inaltimea minima care satisface conditia:Inaltimea antenelor = inaltimea celui mai mare obstacol de pe traseu + 0.6R 1 + factorul de curbura.Pentru distante mai lungi, vor fi necesare calcule mult mai precise, bazate pe curba hipsografica a terenului tinand cont si de efectele de refractie si multiplele reflexii ale undei.

Atenuarea cauzata de ploaie si gaze
Aceste fenomene sunt bine intelese si este cunoscut faptul ca pot influenta negativ o conexiune radio, in practica, ele sunt inofensive pentru sistenele WLAN din 2,4 GHz si 5 GHz.

Modelul FSL si atenuarea in aer
Una dintre principalele problemele care apar in proiectarea unei conexiuni radio pentru uz in mediul exterior, este calculul atenuarii intre emitator si receptor. In acest scop se poate folosi modelul FSL. Este un model de calcul a atenuarii unelor electromagnetice care se propaga in aer si porneste de la urmatoarele ipoteze:
nu exista nici un obstacol intre emitator si receptor,
undele reflectate nu influenteaza receptorul,
prima zona Fresnel nu este obstructionata,
interferentele exterioare si fading-ul semnalului nu sunt considerate.

Regula 6 dB, in engleza "6dB rule" precizeaza ca o dublare a distantei de propagare creste atenuarea semnalului cu 6 dB. Regula este valabila si in sens invers, adica o injumatatire a distantei scade atenuarea cu 6dB. Este o regula simpla care se poate memora foarte usor. Este suficient sa va amintiti ca in banda de2.4 GHz, atenuarea la distanta de 1 km este de 100 dB.

Deci, folosind regula 6 dB, vom obtine pentru distantele de 2, 4 si 8 km, atenuari de 106, 112 si respectiv 118 dB. Pentru 500 m, 250 m si 125 m, atenuarea va fi de 94, 88 si bineinteles 82 dB. Regula 6 dB se poate folosi si pentru banda de 5 GHz si nu numai, dar, atenuarea in banda de 5 GHz pe distanta de 1 km va fi de 106 dB.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.