Imaginea publica

Trimis la data: 2010-07-01
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 27
Nota: 9.89 / 10
Downloads: 5
Autor: Cristina Nutlea
Dimensiune: 1060kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Trainingul este mai mult decat un curs teoretic si mai putin decat o universitate. Nu e o academie de arte frumoase. Nici de bune practici. E doar o actiune de instruire. O scoala de meserii. Un manej de antrenament pentru cei care doresc sa invete cum sa seduca lumea. Trainingul dezvolta abilitatile de comunicare, ordoneaza gandurile, deschide porti ale cunoasterii, inhiba centrii fricii, stimuleaza spiritul de initiativa. La astfel de lucrari, de obicei, dupa prezentarea principiilor teoretice, apar studiile de caz si, mai la final, jocurile interactive care sedimenteaza cunoasterea.

Cursuri similare:

Autoritatile/institutiile carora le pasa de reputatie, de socializare, de tonusul angajatilor, de cum se construieste o imaginea publica, de ce cauta ziaristii, cum se comporta acestia, ce inseamna un emitator bun si un canal optim de transmitere a mesajului, nu in ultimul rand, ce e acela un receptor, doar acestea investesc in cunoastere.

Liderii care vor sa stie cum se castiga increderea, care vor sa sa se impuna in dialogurile sociale si vor sa seduca elitele si pe analisti sunt interesati de un management eficient al comunicarii. Trainingurile au ca principala misiune de a raspunde la intrebari, dar mai ales sa ofere solutii.

In cateva ore interactive se pot afla: cum se contabilizeaza succesele, unde lovesc dezamagirile, ce e transparenta si relatia cu presa.La un work-shop recent, inainte de curs, din 40 de comunicatori publici (purtatori de cuvant) 26 au scris articole negative despre institutiile lor. La final, 34 au reusit sa redacteze materiale pozitive.

1.1. Etosul comunicatorului
Comunicatorul este acea persoana desemnata sa reprezinte institutia in fata publicului si a presei. El poate sa fie un specialist din domeniul pe care-l reprezinta sau un fost jurnalist. Aparitiile sale se desfasoara pe baza unui plan, a unui cadru de norme si de principii morale. Exista un ansamblu de reguli, dobandite sau asumate, de comportament si de atitudine care fac din activitatea omului care da "piept" furtunii media o profesie. Putini oameni sunt inzestrati cu abilitati de buni comunicatori. De aceea, meseria se invata sau se fura de la cei mai experimentati.

Un personaj introvertit, fara carisma, temator, emotiv, fara initiativa, supus, ascultator de sefi nu poate fi un bun comunicator. Profesia de purtator de cuvant necesita capacitati creative, spirit de aventura, dar si responsabilitate si stiinta lucrului bine facut.Un profesionist al comunicarii este greu de dus de nas. El stie sa-si dozeze momentele de atac si de aparare, sa-si dramuiasca "tolba" de informatii, sa gaseasca punctele optime de relationare cu media.

Dupa ce cunoastem profilul audientei, trecem la scrierea discursului care va fi complementar prezentarilor. Dupa ce am inteles topicul, am finalizat cercetarea audientei,ne-am construit argumentele
si ne-am fixat ideile, putem trece la redactarea discursului. Stilul trebuie sa fie concis, cu verva, adresare directa, presarat cu exemple sau chestiuni incitante. Planul va fi bine structurat. Nu se vor scrie mai mult de cinci pagini.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.