Imaginea publica a institutiilor

Trimis la data: 2009-01-12
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 121
Nota: 9.77 / 10
Downloads: 2
Autor: Mosie Georgiana
Dimensiune: 93kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prin prezenta lucrare s-a incercat dezvoltarea conceptului de "imagine publica", accentul fiind pus pe cadrul institutional si organizational. Subiectul propus este destul de controversat si prin prisma acestui lucru notiuni precum organizatie, institutie si imaginile pe care acestea si le creeaza, imagini foarte importante in societatea de astazi, au fost dezvoltate si prezentate pentru a putea crea un ansamblu lesne de inteles a fenomenului in contextul schimbarilor sociale de astazi.

Cursuri similare:

"Trasatura dominanta a organizarii in domeniul textilelor la Leyda este realmente forta implacabila a mijloacelor coercitive in functiune: supravegherea, represiunea, incarcerarea, executiile capitale sunt o amenintare constanta. Regentii orasului sunt salbatec de partea privilegiatilor. Mai mult, manufacturierii sunt grupati intr-un fel de cartel care cuprinde toata Olanda si chiar ansamblul Tarilor de Jos. Ei se aduna la doi ani o data, intr-un A©sinodA>> general pentru a indeparta concurenta daunatoare, pentru a fixa preturile si salariile, si, atunci cand este nevoie, pentru a hotari masurile ce trebuie luate impotriva razmeritelor lucratorilor, efective sau posibile"(Fernand Braudel) .

"Se poate iesi din infernI Cateodata da, dar niciodata singur, niciodata fara a accepta imediat o stransa dependenta de la om la om. Trebuie sa ajungi la tarmurile organizatiei sociale, oricare ar fi ea, sau sa-ti fabrici una, de la cap la coada, cu propriile ei legi, in "Toate societatile negustoresti, putin mai devreme sau putin mai tarziu, au creat asemenea ierarhii, care se pot recunoaste in limbajul de zi cu zi" (Fernand Braudel) .

Acesta va fi modelul de organizatie pentru organizatia noua bazata pe informatie. Vom vedea astfel o shimbare radicala de la traditia conform careia performanta era rasplatita in primul rand prin avansarea in pozitii de comanda, adica in randurile manageriale. Organizatiile vor avea foarte putine astfel de pozitii de comanda. Vom vedea din ce in ce mai mult organizatiile de tipul cvintetului de jazz, in care conducerea in interiorul echipei se schimba dupa misiunea specifica de indeplinit si este independenta de A©gradulA>> fiecarui membru. De fapt, cuvantul A©gradA>> ar trebui sa dispara complet din vocabularul muncii bazata pe cunostinte si al lucratorului cunoasterii. Ar trebui sa fie inlocuit cu A©atributii A>>" (Peter Drucker) .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.