Importanta si dezvoltarea serviciilor in spatiul rural

Trimis la data: 2010-04-28
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 147
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Olivia_F
Dimensiune: 227kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Serviciile sunt definite ca activitati utile, destinate satisfacerii unei nevoi sociale .In sens curent, prin prestare de serviciu se intelege activitatea ce se executa pentru satisfacerea unor entitati individuale sau colective, fie cu materialul unitatii prestatoare, fie al clientului, pe baza unei intelegeri sau a unui act organizatoric (comanda, contract, etc.)Serviciile prezinta o serie de caracteristici, reprezentand criterii de delimitare fata de celelalte componente ale activitatii economice si sociale.Principalele caracteristici sunt urmatoarele:

Cursuri similare:

De exemplu, in aceasta categorie de servicii sunt incluse: activitati prin care se realizeaza bunuri sau instalatii noi; reparatii capitale sau curente ale masinilor, utilajelor si instalatiilor; efectuarea unor prelucrari ale materiei prime si materialelor in cadrul actiunilor de cooperare; reconditionarea pieselor de schimb; remedierile in termenele de garantie; confectionarile de produse singulare de uz personal sau gospodaresc si cele realizate in serii mici.

2) Prestari servicii pentru agricultura in aceasta grupa de servicii se include cele prestate de AGROMEC-uri si proprietarii de tractoare si masini agricole care presteaza servicii la terti, asistenta tehnica de specialitate privind: chimizarea agriculturii, irigatii, lucrari de imbunatatiri funciare, asistenta sanitar - veterinara, etc.
Datorita starii precare in care se afla exploatatiile agricole, o solutie viabila ar fi aceea a infiintarii unor servicii pentru agricultura atat guvernamentale cat si private.

In general, pe plan mondial, sistemul de organizare si utilizare a mijloacelor mecanice este cuprins de sectorul de stat si particular.
Agentiile si organizatiile de stat au aparut ca o necesitate din cauza imposibilitatii fermelor mici de a face investitii pentru dotarea proprie cu tractoare si masini agricole. Aceste organizatii au drept scop furnizarea de servicii subventionate agricultorilor, ceea ce face ca tarifele sa fie inferioare costurilor reale din care cauza activitatea lor nu este eficienta si sunt obligati sa faca apel la credite suplimentare de investitii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.