Impozitul pe cladiri

Trimis la data: 2010-08-07
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 8.09 / 10
Downloads: 289
Autor: Valentin Mitru
Dimensiune: 10kb
Voturi: 15
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1.Impozitul pe cladiri este anual si se datoreaza de catre contribuabili pentru cladirile aflate in proprietatea lor, pentru cladirile aflate in administrare sau in folosinta, pentru cladirile concesionate sau inchiriate, indiferent de locul unde sunt situate si de destinatia acestora. Pentru cladirile proprietate publica sau privata a municipiului Ploiesti concesionate, inchiriate, date in administrare ori in folosinta, dupa caz, impozitul pe cladiri reprezinta sarcina fiscala a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinta, dupa caz

Cursuri similare:

2.Prin cladire, se intelege orice constructie care serveste la adapostirea de oameni, de animale, de obiecte, de produse, de materiale, de instalatii si de altele asemenea.
3.Impozitul pe cladiri se stabileste pe baza declaratiei de impunere depuse de contribuabili in baza Legii nr.571/2003 si se plateste trimestrial, in patru rate egale, astfel: pana la 15 martie, pana la 15 iunie, pana la 15 septembrie si pana la 15 noiembrie.

4.Impozitul pe cladiri se calculeaza incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care acestea au fost dobandite, indiferent sub ce forma (data declararii poate fi: data mentionata in actul respectiv in cazul actelor notariale; data pronuntarii hotararii judecatoresti ramase definitiva si irevocabila in cazul hotararilor judecatoresti;
data intocmirii procesului verbal de receptie intocmit de catre structurile specializate din domeniul amenajarii teritoriului si al urbanismului din cadrul Primariei Municipiului Ploiesti pentru lucrarile efectuate total sau partial, in cazul cladirilor construite potrivit Legii 50/1999 privind autorizarea lucrarilor de constructii, cu modificarile si completarile ulterioare, data mentionata in contractul respectiv in cazul cladirilor proprietate publica sau privata a statului ori a municipiului Ploiesti aflate in administrare sau in folosinta contribuabililor sau concesionate ori inchiriate contribuabililor).

5.Scaderea impozitului pe cladiri se face in cazul in care cladirea a fost dezafectata, demolata, dezmembrata, distrusa sau vanduta incepand cu data de intai a lunii urmatoare cand s-a produs una din aceste situatii.
6.Impozitul pe cladiri nu se datoreaza pentru cladirile si constructiile prevazute la art.250 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal.

7. Contribuabilii sunt obligati sa depuna declaratie de impunere la Serviciul Public Finante Locale si Administrarea Patrimoniului Ploiesti in termen de 30 de zile de la data dobandirii cladirilor, de la data cand incheie contract de administrare, folosinta, concesiune, inchiriere a cladirilor proprietate publica sau privata a statului ori a municipiului Ploiesti, de la data cand intervin schimbari privind domiciliul sau sediul, de la data cand se realizeaza lucrari ce conduc la modificarea impozitului pe cladiri sau de la data cand intervin schimbari privind situatia juridica a contribuabilului ce conduc la modificarea impozitului pe cladiri.

8.Pentru depunerea cu intarziere a declaratiei pentru stabilirea impozitului pe cladiri sau pentru nedepunerea acestei declaratii contribuabilii persoane fizice sau persoane juridice sunt sanctionati conform prevederilor legale in vigoare.
9.Pentru neplata la termen a impozitului pe cladiri se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere conform dispozitiilor legale
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.