Incheierea contractelor de asigurari

Trimis la data: 2010-11-20
Materia: Asigurari
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.77 / 10
Downloads: 0
Autor: Angela Tudose
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Presupune parcurgerea urmatoarelor etape pe baza carora se stabilesc clauzele si conditiile finale ale acestuia.
1) Intocmirea declaratiei (cererii) de asigurare este o etapa in care asiguratul isi manifesta dorinta de a incheia asigurarea si de a oferi informatiile necesare pt evaluarea riscului .Cererea de asigurare cuprinde informatii referitoare la obiectul asigurat si riscurile cuprinse in asigurare.
Cererea chestionar contine urm informatii:
-identificarea asiguratului (nume, domiciliu sau sediu legal)
-obiectul de activitate in cazul persoanelor juridice

Cursuri similare:

Pe baza acestor informatii, asiguratorul procedeaza la evaluarea riscului pt stabilirea corecta a primei de asigurari. La majoritatea asigurarilor de persoane, la unele asigurari externe sau de bunuri, cererea de asigurari se redacteaza separat si anterior contractului de asigurari, fiind necesar un anumit interval de timp pt evaluarea corepunzatoare a riscului.

La celelalte tipuri de asigurari cererea de asigurare se intocmeste concomitent cu contractul de asigurare.Aceasta ca activitate unilateral de vointa nu produce efecte juridice specifice asigurarii decat dupa ce este aceeptata si semnata de catre asigurator. Asumarea riscului de catre societatea de asigurari se face odata cu semnarea contractului de asigurare.2) Evaluarea nivelului de risc
Riscul prezinta pt asigurator o importanta deosebita, deoarece in functie de acest element se apreciaza daca se poate accepta protectia prin asigurare si dimensiunea primei aferente.

Operatiunea poarta denumirea de subscriere si este specifica asigurarilor. Nivelul de risc se poate evalua in 2 etape:
a) imediat dupa primirea cererii de asigurare pe baza datelor consemnate de solicitantul asigurarii in vederea prezentarii unei oferte de principiu daca aceasta a fost ceruta.
b) evaluarea nivelului de risc dupa efectuarea unei inspectii de risc de catre reprezentantii asiguratorului

Evaluarea nivelului de risc are scopul de a stabili:
-daca riscurile care exista la asigurat si care urmeaza sa fie acoperite de asigurator sunt in limitele acceptabile preluarii de catre acesta din urma-coeficientii de ajustare a tarifului de prime specific fiecarei forme de asigurare in vederea calcularii PA;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.