Incluziuni nemetalice in oteluri

Trimis la data: 2013-07-08
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: alinadulceea
Dimensiune: 14kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prezentarea structurilor otelurilor carbon turnate,laminate,forjate sau sudate (piese,scule,semifabricate,elemente de constructie)cu un evident caracter defectuos,in comparative cu structurile corecte,obtinute prin aplicarea recoacerilor de regenerare,permite dobandirea unei experiente utile in recunoasterea si depistarea starilor structurale nefavorabile si a cauzelori care le-au determinat,indicand si modalitatile de remediere.

Cursuri similare:

Acest lucru este posibil prin compararea structurilor respective cu etaloane structurale standardizate(incluziuni nemetalice,marime de graunte,structuri de siruri)

2.Incluziuni nemetalice
Incluziunile nemetalice apar in oteluri ca urmare a impurificarii chimice a acestora cu o serie de elemente chimice,antrenate din materia prima,din adaosurile tehnologice si gazele din atmosfera cuptoarelor(N2,H2).

Reactionand atat intre ele,cat si cu fierul,aceste impuritati vor constitui in microstructura oteluilui o serie de compusi sub forma de cristale de sine statatoare,cu character nemetalic,fragile si slab rezistente.Gradul de puritate al unui otel se refera la cantitatea de incluziuni nemetalice existente in acesta.

Prezenta incluziunilor altereaza proprietatile mecanice ale otelurilor in special tenacitatea si rezistenta la oboseala,deoarece intrerup continuitatea masei metalice.Determinarea incluziunilor nemetalice din oteluri este reglementata de STAS 5949-60 si se refera la aprecierea si exprimarea cantitativa a incluziunilor nemetalice prin punctaje stabilite comparative cu etaloane structurale,constituite pe tipuri de incluziuni(sulfuri,silicati,oxizi,nituri)si notate cu punctaje de la 1 la 5(in corelatie cu cresterea proportiei lor)

Otelurile foarte curate cu punctaje admisibile intre 1 si 1,5 sunt cele destinate confectionarii rulmentilor.Otelurile foarte impure nu se utilizeaza in constructia de masini.Caracterizarea incluziunilor nemetalice se face in functie de natura lor(sulfuri,oxizi,silicati,nituri) si de aspectul lor caracteristic(globular,punctiform, nituri).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.