Informatica agrara

Trimis la data: 2009-03-09
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 83
Nota: 9.40 / 10
Downloads: 1
Autor: Malina
Dimensiune: 786kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Calculatorul a reusit sa preia multe sarcini pe care la inceput oamenii le rezolvau doar cu ajutorul mintii sau manual. De atunci au aparut, pe baza calculatorului, noi orizonturi dedezvoltare, cum ar fi stimularea reactiilor chimice sau prezicerea vremii. Pentru rezolvarea problemelor, calculatorul are nevoie de anumite date primare, prezentate intr-o forma astfel incat acesta sa le inteleaga si pe care urmeaza sa le prelucreze. Aceste date reprezinta informatia primara ce va fi prelucrata obtinandu-se informatia finala.

Cursuri similare:

Prelucrarea informatiilor cuprinde continutul, analiza, modelarea si managementul structurii si modului de transmitere a informatiilor.
Informatica este o stiinta, o tehnica si o aplicatie de prelucrare mecanica si de transmitere a informatiilor.

Informatica agrara este stiinta, tehnica si aplicatia prelucrarii informatiilor in domeniul agrar (agricultura, silvicultura, zootehnie, horticultura).

Scopul informaticii agrare il reprezinta optimizarea proceselor si crearea unui sistem informational computerizat pentru o eficienta utilizare a informatiilor si sustinerea proceselor de
decizie in practica, consultanta, calificare, specializare, cercetare, politica sau administrarea domeniului agrar.

Particularitatile utilizarii informaticii in domeniul agrar rezulta din impletirea mijloacelor si metodelor informaticii cu cunostintele practice si teoretice specifice acestui domeniu, in rezolvarea problemelor existente, in special cu privire la controlul si comanda sistemelor biologice luand in considerare actele normative si structura specifica a productiei, a intreprinderii si a pietei.Informatia economica este o data orientata al carei scop consta in pregatirea unei afaceri.

Informatiile castiga in intreprinderea economica o importanta crescanda prin:- cresterea concurentei pe piata cererii si a ofertei;
- cresterea capacitatii de productie a tehnologiilor informationale si comunicationale;- cresterea complexitatii proceselor de productie si a cadrului politic si economic (in special in agricultura).

1.2. Importanta informatiei
Importanta informatiei in intreprinderi rezida din faptul ca aceasta este resursa in procesele de productie, factor important in procesul de luare a deciziei si factor de concurenta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.