Informatica de gestiune

Trimis la data: 2010-07-14
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.62 / 10
Downloads: 19
Autor: Ionut Stroe
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Informatia reprezinta un mesaj sau un semnal care reflecata starea unui sistem sau a mediului in care acesta fuctioneaza aducand receptorului sau un spond de cunoastere. Pt. a fi eficienta informatia tebuie sa fie fundamanetata stiintific , sa fie oportuna , sa fie captata la timp si de catre cine trebuie , sa fie clara si nu contradictorie.

Cursuri similare:

Informatia activa (operativa) reflecta activitatea curenta in mod operativ , respective la locul si momentul procedurii unui effect sau process economic. Informatia activa este utilizata de conducerea agentului economic pentru influentarea imediata a activitatii unitatii.

Informatia pasiva reflecta o activitate trecuta unitatii economice si este folosita pentru influentarea perioadelor viitoare.Informatiile previzionare privesc perioada viitoare si se obtin pornind de la analiza informatiei active si/sau passive.

Clasificarea informatiei dupa forma de exprimare
Informatie : Analogice;Cantitative;Calitative.Informatiile analogice se exprima ca relatii intre diversele data de intrare si se obtin in special in procesul de productie.

Informatiile cantitative fac apel la o reflectare cantitativa a activitatii unitatii.Informatiile calitative fac apel la o apreciere calitativa.

Informatia poate fi privita sub 3 aspecte :
1. aspect semantic
2. aspect sintatic
3. aspect pragmatic

Aspectul semantic face apel la semnificatia pe care o are informatia pentru elemenutl care receptioneaza.Aspectul sintatic defineste masura in care semnele ce compun informatia inlatura un element de incertitudine.Aspectul pragmatic face apel la utilitatea practica a informatiei pentru receptor.Unitatea de masura a informatiei este BIT-ul.Sistem informational , sistem informatic

Considerand o unitate economica , un agent ca pe un system se pot identifica in structura 3 subsisteme:
1.Subsistem operational sau condos
2.Subsistem decisional sau de conducere
3.Subsistem informational sau de legatura
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.