Informatica juridica

Trimis la data: 2013-05-31
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 24
Nota: 9.30 / 10
Downloads: 0
Autor: truscescu
Dimensiune: 63kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Sistem informatic: notiune tehnica, notiuni legislativeArhitectura (identificarea componentelor), Sistem de operare, programe de aplicatie
Organizarea datelor pe suporturile de memorie externa Specificitati Windows - Obiecte de interfata grafica, Personalizarea suprafetei de lucru, Gestionarea fisierelor si directoarelor, Aplicatiile My Computer/Windows Explorer, Gestionarea obiectelor sterse. Aplicatia Recycle Bin. Gestiunea resurselor. Aplicatia Control Panel

Cursuri similare:

Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei defineste sistemul informatic ca fiind orice dispozitiv sau ansamblu de dispozitive interconectate sau aflate in relatie functionala, dintre care unul sau mai multe asigura prelucrarea automata a datelor, cu ajutorul unui program informatic.

2.1. Componente Un sistem de calcul este compus dintr-o parte de echipament numita hardware si un grup de programe numit software.
Componentele hardware pe care trebuie sa le contina un calculator pot fi deduse din definitia calculatorului tinand cont de functiile pe care acesta trebuie sa le indeplineasca. Astfel, calculatorul trebuie sa unitate de intrare (UI): indeplineste functiile de preluare si codificare a informatiilor din exterior in date recunoscute de calculator;

unitatea de memorie (UM): indeplineste functia de memorare a datelor si programelor. Aceasta se divide in unitatea de memorie interna (UMI) si unitatea de memorie externa (UME);unitatea logico-aritmetica (ULA): indeplineste functia de prelucrare a datelor;unitatea de comanda si control (UCC): indeplineste functia de comanda si control asupra celorlalte componente;ULA + UCC = unitate centrala de prelucrare (CPU)
unitatea de iesire (UE): indeplineste functiile de decodificare si de predare a datelor in informatiilor catre exterior.

Intre componentele calculatorului informatia circula pe magistrale (BUS). Acestea pot fi: magistrale de date si instructiuni, magistrale de comenzi si magistrale de semnale de control. De asemenea, magistralele pot fi bi sau unidirectionale in functie de sensul de circulatie al informatiei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.