Infractiuni contra pacii si omenirii

Trimis la data: 2010-04-23
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.32 / 10
Downloads: 10
Autor: Sandu Cristina
Dimensiune: 18kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
"Propaganda pentru razboi, raspandirea de stiri tendentioase sau inventate, de natura sa serveasca atatarii la razboi, sau orice alte manifestari in favoarea dezlantuirii unui razboi, savarsite prin grai, scris, radio, televiziune, cinematograf sau prin alte asemenea mijloace, se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi."

Cursuri similare:

Continutul legal: "Savarsirea in scopul de a distruge in intregime sau in parte o colectivitate sau un grup national, etnic, religios, a vreuneia dintre urmatoarele fapte:a) uciderea membrilor colectivitatii sau grupului;b) vatamarea grava a integritatii fizice sau mintale a membrilor colectivitatii sau grupului;

c) supunerea colectivitatii sau grupului la conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugere fizica;d) luarea de masuri tinzand la impiedicarea nasterilor in sanul colectivitatii sau grupului;
e) transferarea fortata a copiilor apartinand unei colectivitati sau unui grup, in alta colectivitate sau in alt grup, se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 ani si interzicerea unor drepturi.

Daca fapta este savarsita in timp de razboi, pedeapsa este detentiunea pe viata.ntelegerea in vederea savarsirii infractiunii de genocid se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 ani si interzicerea unor drepturi."2. Conditii preexistente:2A. Obiectul infractiunii:
- obiectul juridic special - relatiile sociale care asigura existenta sau coexistenta popoarelor si a grupurilor sociale formate pe criterii nationale, etnice sau religioase.

- obiect juridic adiacent - relatiile sociale privind viata, integritatea corporala sau sanatatea persoanelor facand parte din colectivitate sau grup obiect material - corpul persoanelor impotriva carora se indreapta actiunile incriminate.2B. Subiectii infractiunii
- subiectul activ - orice persoana; fapta este susceptibila de toate formele de participatie. subiectul pasiv - este intotdeauna colectiv, reprezentat de o colectivitate sau de un grup national, etnic, rasial sau religios supus unei actiuni care vizeaza exterminarea partiala ori totala a acestuia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.