Ingineria sistemelor tehnico economice

Trimis la data: 2009-08-30
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 44
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Cristian_U
Dimensiune: 1420kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Fiabilitatea sistemelor flexibile de fabricatie implica o problematica larga si o serie de situatii, puncte de vedere privind starea de functionare a sistemului. Diversele orientari calitative privind fiabilitatea, ce pot sa apara, tin de necesitatea de moment sau pentru un anumit termen in determinarea unor situatii impuse de o necesitate informationala, economica, de decizie, etc. Determinarea fiabilitatii sistemului si a parametrilor de evolutie a acesteia reprezinta o etapa in dezvoltarea unui sistem flexibil de fabricatie capabil sa realizeze cu costuri minime productia planificata si nu numai.

Cursuri similare:

Fabricatia flexibila implica costuri mari, costuri ce impun o proiectare si o planificare judicioasa a tehnologiilor folosite, a fluxurilor tehnologice, a seturilor de repere care se prelucreaza. Ori in aceste etape se impune corelarea unor aspecte ce tin de fabricatia flexibila - numar de repere si utilaje, timpi de prelucrare, flexibilitate, costuri - cu fiabilitatea subsistemelor, inclusiv a sistemului ca intreg.

In prima parte a acestei lucrari, care cuprinde capitolele unu, doi si trei au fost tratate o serie de aspecte ce tin de fabricatia flexibila cum ar fi definirea acestora, aparitia si dezvoltarea, aspecte generale privind sistemele de fabricatie, tipuri de sisteme de flexibile fabricatie, concepte noi in fabricatia flexibila - sisteme de fabricatie holonice, fabricatia agila, intreprinderi fractale, sisteme de fabricatie biologice.

Partea a doua a acestei lucrari cuprinde aspecte legate de fiabilitate in general si fiabilitatea sistemelor in particular. Au fost tratate teme ca concepte de fiabilitate a unui produs, defecte si defectari, intretinerea sistemelor, cresterea capacitatii de reparare a sistemelor, implicatiile economice ale fiabilitatii. Au fost tratate, de asemenea, aspecte legate de parametrii de fiabilitate, cum ar fi functii de fiabilitate si disponibilitate, legi de distributie specifice fiabilitatii, determinarea fiabilitatii produselor complexe, modele si metode folosite in calculul fiabilitatii sistemelor.

Acestei parti i s-au alocat capitolele patru, cinci si sase.
In partea a treia a acestei lucrari, care include capitolele sapte si opt, a fost tratata problematica fiabilitatii sistemelor flexibile de fabricatie din doua puncte de vedere. Punctul de vederea prin care este privita in aceasta lucrare fiabilitatea sistemelor flexibile de fabricatie este acela ca este o stare de functionare a sistemului la un moment dat, stare ce nu tine cont de viteza de desfasurare a proceselor de fabricatie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.