Initiere in Windows 98

Trimis la data: 2010-09-22
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 13
Nota: 9.54 / 10
Downloads: 30
Autor: Ioana Mihalache
Dimensiune: 28kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Windows 9X va permite de a da comenzi calculatorului doar prin miscarea sagetii de mouse si prin click de mouse pe optiunea dorita. Fereastra de mai jos contine elemente comune pentru majoritatea variantelor de Windows. Bara de titlu (Title Bar): Bara de Titlu include denumirea programului si fisierul curent utilizat. Bara de Titlu poate servi ca un miner pentru miscarea ferestrei pe ecran. Aceasta operatie este in special utila atunci cand pe ecran sunt deschise in acelasi timp mai mult de doua ferestre, deoarece exista posibilitatea ca ferestrele sa fie suprapuse.

Cursuri similare:

Lucrul cu fisiere si directoare: Toata informatia in calculator se pastreaza sub forma de fisier. Deci, fisierul este o forma de pastrare a informatiei in calculator. Insa, informatia poate fi de mai multe tipuri, de exemplu: desen, text, muzica, animatie, etc, de aceea si fisierele sunt de mai multe tipuri.

Orice fisier are urmatoarea forma: numele.extensie in dependenta ce extensie are fisierul, calculatorul intelege ce tip de informatie contine fisierul dat. De exemplu: txt - text, doc - document creat cu ajutorul MS Word, bmp, jpg, gif - desen. Fiecare program, isi creeaza tipul sau de fisiere.

Pentru comoditate, Windows permite si crearea mapelor, care sunt destinate pentru a structura mai bine fisierele. De exemplu: mapa IATP, contine fisierul cursuri.doc Mapele in sistema de opera windows au forma unui patrat de culoare galbena, iar fisierele in dependenta de tip au forma diferita.

Pentru a crea o mapa sau un fisier se indeplinesc urmatorii pasi:
1.Se indica locul unde se doreste de creat o mapa/fisier. De exemplu: Disc C, mapa MyDocuments.

2.Din Bara de Meniu se alege optiunea File. Din meniul aparut se alege optiunea New. Iarasi va aparea un meniu care va permite sa selectati obiectul care vreti sa-l creati. Daca doriti sa creati o mapa se alege optiunea Folder , daca vreti sa creati un fisier, se alege tipul fisierului (ex. Text Document, pentru crearea un fisier cu extensia txt) si se efectueaza un click.

3.Se introduce numele fisierului/mapei si se apasa tasta Enter
Stergerea fisierelor de pe o discheta si verificarea spatiului de pe discheta:Puteti sterge fisiere de pe discheta din doua locuri principale a Windows 98: Desktop si Windows Explorer. Pentru stergerea fisierelor din desktop:

1.Efectuati clic dublu pe icoana "My Computer" din desktop. Va aparea o fereastra intitulata "My Computer". 2.Efectuati clic dublu pe 31/2Floppy (A:). Va aparea o alta fereastra, care va prezenta lista tuturor fisierelor existente pe discheta. 3.Gasiti fisierele pe care doriti sa le stergeti. Efectuati clic pe fisier cu ajutorul butonului drept al mouse-ului. Va aparea un meniu. Alegeti "Delete".

4.Dupa ce a-ti ales "Delete", pe ecran va aparea o fereastra intitulata "Confirm File Delete" (Confirmati Stergerea Fisierului). Aceasta fereastra va intreba daca sunteti sigur de stergerea/lichidarea acelui fisier. Daca sunteti sigur, efectuati clic de mouse pe "Yes" si fisierul va fi sters de pe discheta. Daca nu sunteti sigur, efectuati clic de mouse pe "No" si fisierul va ramane pe discheta.

Butonul START: Shut Down: deconectarea calculatorului, resetarea, resetarea lui in linia de comanda MS-DOS, intrarea in sistem sub alt nume (la calculatoarele unite in retea). La selectarea acestei optiuni pe ecran va a aparea o caseta de dialog in care sunteti disponibili sa selectati una din actiunile enumerate mai sus.

In functie de ceea ce doriti, selectati optiunea prin fixarea unuia din butoanele radio (grup de butoane radio - meniu, unde puteti selecta doar o singura actiune la un moment dat ). Verificati corectitudinea selectiei si apasati butonul "OK" sau "Cancel" in caz daca v-ati razgandit.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.