Innoirea si diversificarea nomenclaturii de produs

Trimis la data: 2010-11-05
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 23
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Tudor_P
Dimensiune: 40kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In conditiile actuale, intreprinderea nu poate face fata cu succes exigentelor competitiei economice daca nu-si asigura cadrul managerial necesar pentru adaptarea operativa a productiei la cerintele in continua schimbare ale mediului concurential.
In acest sens, intreprinderea trebuie sa urmareasca in permanenta modernizarea portofoliului sau de produse, prin asimilarea si lansarea pe piata a unor noi produse, diversificarea gamei sortimentale a produselor oferite, imbunatatirea constructiva a produselor existente, introducerea unor procese tehnologice avansate si a unor sisteme performante de organizare a productiei.

Cursuri similare:

Prin produse noi se inteleg acele produse care nu au corespondent in nomenclatoarele de produse comercializate pe piete, dar si produsele rezultate prin reproiectarea unor produse existente care au devenit invechite. In acest sens, in categoria produselor noi se includ atat produsele originale, cat si cele care sunt imbunatatite sau modificate, precum si noile marci create de o firma.
Pe aceasta baza, firma de consultanta Booz, Allen si Hamilton a sistematizat gama produselor noi pe sase categorii, in functie de gradul lor de noutate pentru firma producatoare si pentru piata de desfacere a acestora:

Produse de noutate mondiala, prin lansarea carora se formeaza o piata complet noua. Ca urmare, ele sunt noi atat pentru firma producatoare, cat si pentru piata. Este evident ca ele implica cele mai mari costuri de asimilare, iar firma se confrunta cu riscuri deosebite.
2. Linii de produse noi, care permit firmei producatoare sa patrunda pentru prima data pe o anumita piata organizata.
3. Adaosuri la liniile de produse existente, prin care se realizeaza extinderea in amonte, in aval sau in ambele sensuri a liniilor de produse existente in nomenclatorul firmei producatoare.

4. Imbunatatiri ale produselor existente, care se materializeaza in produse cu performante functionale supeioare sau cu o valoare mai mare ce inlocuiesc produsele curente din portofoliul firmei.
5. Repozitionari ale produselor existente, care includ produsele destinate unor segmente de piata noi.
Studiile efectuate releva ca numai 1/10 din totalul produselor noi se incadreaza in categoria celor de noutate mondiala. In acelasi sens, peste 80% din produsele noi realizate de compania Sony sunt produse existente cu modificari, imbunatatiri sau bazate pe repozitionari si reduceri de costuri.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.