Instrumentele financiar bancare si rolul lor in buna functionare aacestui mecanism

Trimis la data: 2010-08-11
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 4.74 / 10
Downloads: 59
Autor: Mioara Danescu
Dimensiune: 7kb
Voturi: 6
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Instrumentel financiar bancare sunt componente ale mecanismului financiar bancar. Fara aceste parghii mecanismul financiar bancar nu poate functiona.Instrumentele financiare si cele bancare reprezinta expresia valorica generalizata a unor relatii economice cu ajutorul carora are loc repartizarea PNB, fie ca titlu definitive, fie temporar, in vederea formatiunilor fondurilor mecanismului dezvoltat economic national, satisfacerii cerintlor materiale si spirituale populatiei.Aceste parghii bancare reprezinta categorii valorice folosite pentru conduerea, stimularea si pentru controlul activitatii economico-sociale si financiar bancare in vederea obtinerii unor rezultate superioare.

Cursuri similare:

Aceste parghii sunt categorii economice prin care statul actioneaza asupra obiectivelor economice ale societatii asupra agentului economic cat si asupra grupelor de populatie in concordanta cu politica economica si financiara a statului.

Aceste instrumente au la baza categorii valorice ale economiei de piata si exprima laturi ale finantelor publice. Profitul, impozitul pe profit, toate celelealte impozite.Cadrul de actiune si functionare , aceste instrumente sunt mijlocit efectuate de realizarea bugetului local.

Aceste intrumente contribuie la constituierea fondurilor financiare bancare, si tot cu ajutorul lor se dimensioneaza si se utilizeaza pe satisfacerea nevoilor.Trebuie sa stabileasca si raspunderile in desfacerea activitatilor in evocarea obligatiilor, sa utilizeze cat mai bine resursele financiare.

Contribuie la mentinerea echilibrului monetary al tarii, la respectarea intaririi disciplinare ordinii financiare si bancare.Indeplinesc unele functii specifice care se asctioneaza asupra unor interese contribuind la realizarea acestora si a functiei generale pentru ca participa l realizarea convergentei dintre proramul de dezvoltare sociala si gestiunea economica financiara.

Toate institutiile financiare si bancare sunt astfel orientate incat toate impreuna actioneaza pentru realizarea aceleiasi obiective si ele se interdictioneaza. Instrumentele financiare sunt constituite incat fiecare dintre elementele actiunii diferentiale.Aceste instrumente au menirea sa stimuleze agentul economic pentru realizarea reproductiei sociale pentru reducerea costurilor de productie, imbunatatirea calitatii produselor.

Prin aceste instrumente se exercita controlul asupra activitatilor financiar bancare, asupra infaptuirii deciziilor financiar bancare. Controlul trebuie sa aiba ca efect sanctionarea. Instrumentele financiare si bancare au un rol important in ceea ce priveste functia mecanismului economic financiar in indeplinirea statului si au urmatoarele functii:
-ele sunt un mijloc de dimensionare a resurselor financiare;
-sunt mijloace de semnalizare a agentului economic.
-Sunt mijloace de cuantificarea eficientei economice financiare cu care trebuie sa lucreze lucratorii. Instrumentele economice financiare si bancre nu exclud folosirea unor metode in functie de activitatilor economice.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.