Inter-relatiile sistemului administrativ cu mediul social

Trimis la data: 2010-10-25
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 23
Nota: 9.98 / 10
Downloads: 0
Autor: Adina Radoi
Dimensiune: 41kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Atunci cand doi oameni coopereaza pentru a rostogoli o piatra pe care nici unul nu ar fi putut sa o miste singur, au aparut rudimentele administratiei. Aceasta actiune simpla are cele doua caracteristici de baza ale ceea ce s-a numit ulterior administratie. Exista un scop-mutarea pietrei-si o actiune comuna-mai multe personae care isi unesc fortele pantru a indeplini ceva ce nu s-ar fi putut fara o astfel de combinatie. In sensul cel mai larg, administratia poate fi definita ca activitatea unui grup care conlucreaza pentru indeplinirea anumitor scopuri.

Cursuri similare:

Administratia , in sens institutional, dar si ca tip de activitate umana, cu deosebire cea specifica vietii publice presupune si un mod de organizare a acesteia, cu impact profund asupra evolutiei societatii si constituie un domeniu generos pentru investigatie stiintifica.Termenul de administratie provine din limba latina, "administer" traducandu-se prin: agent, ajutator, servitor, sau intr-un alt sens, instrument.

In limbajul curent, termenul "administratie" este folosit in mai multe sensuri. Astfel, prin administratie se poate intelege: continutul principal al activitatii puterii executive a statului; sistemul de autoritati publice care infaptuiesc puterea executiva; conducerea unui agent economic sau institutii social-culturale; un compartiment (directie, sectie, sector, birou) din unitatile direct productive sau instititii social culturale, care nu desfasoara nemijlocit o activitate direct productiva.

Dintre multiplele sensuri ale termenului de administratie, preocuparile teoretice s-au axat pe clarificarea notiunii de administratie publica, luata ca forma de exercitare a puterii executive in stat, mai ales datorita importantei pe care o reprezinta cunoasterea exacta a acestei activitati in intimitate; a modului in care trebuie sa fie organizata realizarea ei in practica .

Administratia publica este o categorie abstracta si variata incat poate fi descrisa in termini diferiti. Pentru o definire a administratiei publice este necesar in primul rand sa se stabileasca granitele generale ale acesteia si sa fie exprimate principalele concepte ale disciplinei si practicii ale acesteia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.