Intermedierea investitiilor financiare

Trimis la data: 2010-10-31
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 22
Nota: 9.78 / 10
Downloads: 0
Autor: Daniel Oprisan
Dimensiune: 33kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Piata de capital leaga emitentii valorilor mobiliare si altor instrumente financiare de investitorii individuali si institutionali prin intermediul societatilor de servicii de investitii financiare. Piata de capital functioneaza ca un mecanism de legatura intre cei la nivelul carora se manifesta un surplus de capital (investitorii) si cei care au nevoie de capital (emitentii).

Cursuri similare:

Bursa a fost infiintata in anul 1882, desfiintata in 1940 si a fost reinfiintata in anul 1995 prin decizia CNVM (Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare). De la infiintare BVB a avut statutul de institutie de interes public si functioneaza sub forma unei piete de licitatie care respecta principiul unicitatii pretului ca punct de echilibru intre cererea si oferta cumulata la un moment dat pe baza ordinelor inregistrate pe aceeasi valoare mobiliara inscrisa la cota bursei.

BURSA ELECTRONICA RASDAQ - a fost ceeata in 1996 pentru a asigura tranzactionarea actiunilor emise de peste 5000 de societati comerciale rezultate din programul de privatizare in masa. Este un sistem electronic ce leaga intermediarii intre ei pentru derularea tranzactiilor in numele clientilor sau in nume propriu. Intermediarii sunt SSIF-urile. Intermediarii de valori mobiliare s-au constituit in 1995 intr-o asociatie nonprofit ANSVM (Asociatia Nationala a Societatilor de Valori Mobiliare).

Calitatea de membru al ANSVM poate fi dobandita de orice SSIF autorizat de CNVM care nu face obiectul nici unei intedictii si care se angajeaza sa respecte statutul de ANSVM si orice reglementari ale acestuia.
Constituit initial ca o structura tehnica afiliata ANSVM societatea de suport tehnologic RASDAQ este o societate comerciala pe actiuni a carei activitate consta in operarea si mentinerea sistemului de tranzactionare al bursei electronice RASDAQ.

Caracteristica de baza a sistemului de tranzactionare este lipsa de localizare, sistemul putand fi accesat de catre participantii prin intermediul unei interfete personale computerizate.
Pentru mentinerea securitatii sistemului sunt folosite coduri ale utilizatorilor individual si parole, participantii fiind responsabili de confidentialitatea acestora.

Accesul la echipamentul de accesare a sistemului este limitat la persoanele autorizate. Intermediarii autorizati pot deveni creatori de piata pentru anumite emisiuni si pot anunta cotatiile lor si altor participanti, pot inregistra sau retrage o emisiune autorizata, pot sa introduca sau sa actualizeze o cotatie pentru o singura emisiune.
Daca un intermediar a incheiat cu RASDAQ un contract numai pentru acces vizual aunci va putea accesa sistemul dar va utiliza numai unele dintre functiile sale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.