Introducere in asigurari

Trimis la data: 2010-09-23
Materia: Asigurari
Nivel: Facultate
Pagini: 52
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Zinel_L
Dimensiune: 112kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prima dintre ele are in vedere constituirea unui fond de protectie sau
asigurare la nivel individual. De mentionat, insa, ca numai daca fondul de
rezerva individual este suficient de mare, asigura o protectie reala
impotriva diverselor riscuri, lucru greu de realizat. In plus, pentru a putea fi folosit la nevoie - riscul avand un caracter imprevizibil - el trebuie sa aiba un grad de lichiditate ridicat pe care i-l poate conferi pastrarea sa in conturi de disponibilitati banesti la vedere.

Cursuri similare:

O alta metoda de constituire a unor fonduri de protectie impotriva
diverselor riscuri care afecteaza viata si bunurile persoanelor, se realizeaza prin participarea tuturor celor afectati de posibilele pericole si care consimt sa contribuie cu o anumita suma, calculate in functie de frecventa si intensitatea riscului impotriva caruia se solicita protectie, la formarea unor fonduri de asigurare din care urmeaza sa se indemnizeze acei membri care au fost afectati in vreun fel de producerea riscurilor pentru care fondul s-a
constituit.

Fondurile de asigurare de acest fel se constituie la nivelul unor
unitati specializate in oferirea de protectie, denumite asiguratori, au un cost dat tocmai de marimea sumei de bani stabilita drept contributie pentru fiecare membru la formarea fondurilor respective, asigura un real scut impotriva efectelor producerii riscurilor si reprezinta fonduri de asigurare propriu-zise.

Intr-o incercare de definire a asigurarii comerciale se poate spune ca ea reprezinta modalitatea de protectie contra riscurilor (evenimentelor asigurate) prin trecerea acestora contra cost, asupra unci persoane juridice specializate, denumita asigurator, la nivelul caruia se formeaza fondurile necesare indemnizarii pagubelor sau prejudiciilor suferite de catre persoanele asigurate, denumite asigurati, in urma producerii evenimentelor asigurate.

Fondurile de asigurare se formeaza prin participarea tuturor
membrilor comunitatii de risc (membrii potential afectati de aceleasi
pericole) prin plata primei de asigurare, care reprezinta pentru asigurati pretul pe care-l platesc pentru protectia ce li se ofera de catre asigurator. Se intelege ca, numai daca nivelul primei va fi suficient de redus, protectia prin asigurare va deveni interesanta pentru asigurat.

Si aceasta, pentru ca riscul este un eveniment viitor, incert, independent de vointa partilor si posibil in momentul contractarii asigurarii. Din partea asiguratorului, operatia de asigurare in momentul contractarii operatiei, echivaleaza cu vanzarea unei promisiuni de protectie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.