Introducere in economia intreprinderii - cap 3

Trimis la data: 2021-01-24 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: danyiqt Dimensiune: 38kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Capitolul III: INTREPRINDEREA - SISTEM ECONOMIC DESCHIS, DINAMIC SI COMPLEX

III.1. Abordarea sistemica a intreprinderii

In investigarea problematicii complexe a intreprinderii, se extinde tot mai mult abordarea sistemica, avand la baza teoria generala a sistemelor. Numeroase lucrari clarifica si dezvolta notiunile de baza ale intreprinderii prin prisma teoriei sistemelor.

Sistemul este un ansamblu de elemente in interactiunea lor dinamica, organizata in vederea realizarii unui scop.

Pentru a descrie un sistem este necesar sa se inteleaga aspectul sau structural, adica organizarea sa intr-un anumit spatiu si aspectul functional, adica organizarea si functionarea in timp a elementelor sale componente.

Ca organism economico-social, intreprinderea are o structura sistemica, in care diferitele sale componente se conditioneaza reciproc. Totalitatea elementelor componente, in interactiunea lor, constituie mecanismul de functionare al intreprinderii. Functionarea acestui mecanism se desfasoara sub actiunea factorilor de mediu intern si extern si se manifesta intr-o mare diversitate de forme.

Conceptia sistemica privind intreprinderea este un mod de a privi, a gandi si a intelege procesele economice care au loc in cadrul ei in interactiune cu conducerea acesteia. Abordarea sistemica permite formarea unei viziuni largi, cuprinzatoare asupra functionarii acestui organism complex si dinamic care este intreprinderea.

Totodata, aplicarea teoriei generale a sistemelor la sistemele economice in general si la intreprindere ca sistem, in special, conduce la identificarea unor noi cai de analiza, permitand formularea unor solutii, decizii perfectionate, care sa conduca la realizarea scopurilor propuse.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.