Introducere in mass-media

Trimis la data: 2010-01-03 Materia: Mass Media Nivel: Facultate Pagini: 12 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Vulpescu Camelia Dimensiune: 27kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Comunicarea umana se poate construi pe baza a doua mari tipuri de relatii:
a.) directe, daca este vorba de comunicarea interpersonala, o comunicare intre doua sau mai multe persoane ce se influenteaza reciproc,
b.) indirecte, daca este vorba de o comunicare mediata de un suport tehnologic (scrisoare, telefon, calculator) sau de un bun produs de un ansamblu de institutii, specialisti si dotari tehnologice. In aceasta categorie intra cartile, filmele, ziarele, radioul, televiziunea si internetul.
- comunicarea mediata include, la randul ei:
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Termenul de masa desemneaza "un conglomerat urias de oameni care nu se cunosc intre ei, nu se afla in relatii de proximitate spatiala, nu comunica, nu au valori si scopuri comune si pe care nu-i leaga decat un singur lucru - consumul aceluiasi produs cultural, distribuit pe scara larga prin tehnologii moderne." (M. Coman, Introducere in sistemul mass-media, ed. cit., p. 15)
Pe baza acestei notiuni s-au dezvoltat conceptele de societate de masa, cultura de masa si comunicare de masa.

in abordarea termenului exista numeroase tipuri de definire si perspective de clasificare.in principiu este vorba de o comunicare ce "este orientata catre audiente largi, eterogene, care nu sunt cunoscute de catre comunicator", mesajele sunt transmise in mod public si continuturile sunt transmise pe suporturi tiparite, sonore si audiovizuale.aceasta notiune este considerata sinonima cu mass-media, sintagma provenind din cuvantul englez mass ce se refera la masa de consumatori ai acestor forme culturale si termenul latin media, cu forma de plural si care se refera la suporturile pe care sunt fixate mesajele respective.

in comunicarea de masa mesajele sunt produse de echipe de oameni specializati atat in cautarea si procesarea informatiei cat si in concepeterea si fabricarea divertismentului.
- specialistii lucreaza in stricturi organizationale complexe, bazate pe o diviziune accentuata a muncii, pe ierarhii clare, pe norme si proceduri de lucru standardizate.
- productia se desfasoara pe principiul "bandei rulante", vizeaza rentabilitatea si eficienta, ce asigura obtinerea profitului si este marcata de competitia cu institutiile similare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.