Investitii agroalimentare

Trimis la data: 2010-02-27
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 124
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 1
Autor: Ana Bacea
Dimensiune: 916kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Conceptul de investitie este larg utilizat in economie. Este stiut faptul ca desfasurarea oricarei activitati presupune existenta unui cadru specific format tocmai prin activitatea de investitii, prin angajarea unor resurse pe o durata de timp mai lunga sau mai scurta.
Etimologic vorbind, verbul a investi provine din latinescul "investire" care inseamna a depune multa energie (efort) intr-o anumita activitate.

Cursuri similare:

In economie, in sens larg, prin investitii se intelege orice cheltuiala baneasca facuta cu scopul de a obtine profit (investitiile productive) sau cu un scop social (investitiile neproductive sau sociale, facute in interesul societatii, cum ar fi investitiile in sistemul sanitar, in invatamant, cultura...).

Investitiile se concretizeaza in active imobilizate si in active circulante, ele putand fi concretizate atat in imobile, masini, utilaje, active financiare (bonuri de tezaur, actiuni, obligatiuni, certificate de depozit, etc), si altele, dar si in stocuri de materiale consumabile.
Investitia reprezinta plasarea unor sume de bani in domeniul economic, socio-cultural sau administrativ, militar, etc, cu scopul de a sigura baza tehnico-materiala si forta de munca necesare desfasurarii si largirii activitatii acestora.

Din punct de vedere financiar, "investitia reprezinta renuntarea la sursele banesti lichide contra sperantelor de obtinere a unor resurse viitoare, etalate in timp"(F.Aftalion - Teoria financiara a intreprinderii, Presses Universitaires de France, Paris 1974, pg85).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.