Investitiile de portofoliu

Trimis la data: 2010-10-11
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.99 / 10
Downloads: 0
Autor: Cristi_D
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Procesul de investire are multiple fatete: el poate sa presupuna a investi bani in obligatiuni sau actiuni comune sau proprietati sau orice alte active; el poate implica actiuni speculative pe o piata in crestere sau vanzari short pe o piata in scadere; poate sa presupuna alegerea de actiuni "de crestere" sau "de valoare", alegerea de obligatiuni, optiuni si alte titluri financiare; el poate conduce la acumulare de fonduri sau disipare de resurse. Diversitatea si concurenta sunt principalele atribute ale acestui domeniu efervescent.

Cursuri similare:

In tot acest labirint, un loc important il ocupa managementul de portofoliu, atat sub aspect teoretic, cat si sub aspect practic. Investitorii individuali, managerii de fonduri si investitorii institutionali trebuie sa se decida asupra obiectivelor ce vor fi urmarite si in functie de acestea sa selecteze dintre posibilele alternative de investitii. Dezideratul actului de investitie presupune anumite optiuni fundamentale. Ca parte a mecanismului de control al riscurilor, decizia trebuie sa fie luata in baza selectarii a multiple active pentru a putea construi un portofoliu care sa echilibreze cele doua elemente fundamentale, riscul si castigul.

Un alt element care va determina succesul investitiei este orizontul de timp; alegerea unei investitii pe termen scurt, mediu sau lung poate sa conduca la un castig avantajos sau, daca alegerea nu are la baza teorii si tehnici de management de portofoliu, la o situatie de pierderi. Asadar, teoria si practica managementului de portofoliu reprezinta o recunoastere a nevoilor personale si a stilului de viata a investitorului individual si o recunoastere a imperativelor institutionale ale investitorilor profesionisti (fondurile de pensii, bancile de investitii, fondurile de investitii, etc.).

Ambele categorii de investitori trebuie sa cunoasca faptul ca aceasta piata atat de complexa cere cunoasterea tehnicilor de control a riscurilor si de apreciere in termeni reali a capitalurilor.
De-a lungul secolului al XIX-lea, previziunile optimiste dominau teoria economica a acelor vremuri. Pana la inceputul secolului al XX-lea, economistii clasici defineau economia ca un sistem lipsit de risc care produce intotdeauna rezultate optime. Conform teoriei, stabilitatea sistemului economic era garantata. Se considera ca economia, privita ca un intreg, ca un sistem unitar, era lipsita de risc, chiar daca firmele sau indivizii suportau anumite riscuri.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.