Ipostaza lui de Broglie 2

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Fizica
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.81 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
ipostaza lui de Broglie
Oricarei particle aflata in miscare i se poate asocia o unda a carei lungime e data de relatia
catar=h/p=h/mv
p=mv=impulsul
v-viteza particulei
m-masa
h-constanta lui Planck
Asadar orice particula in miscare are si o comportarea ondulatorie.

Cursuri similare:

Ipostaza lui de Broglie a fost verificata experimental de catre Davisson, Germer si Thomson.In aceasta experienta s`a realizat o difractie a electronilor pe un cristal de nichel.Aranjamentul periodic al atomilor din cristal constituie o retea de difractie pt undele asociate electronilor.

Se constata ca intensitatea curentului format de electroniii difractati prezinta o serie de maxime si minime in functie de directia pe care se plaseaza cilindru.Electronii sunt difractati in nr mai mare pe anumite directii fapt ce indica o comportare ondulatorie a acestora. Electronii sunt difractati in mod prefential pe acele directii in care intensitatea undei asociate lor e maxima.

Impunand conditia de maxim de difractie (d=k*catar)
S`a calculat valoarea experimentala a lungimii de unda asociata electronilor si aceasta a fost in foarte buna concordanta cu valoarea dedusa teoretic astfel ipostaza lui de Broglie a fost confirmata.
Comportarea ondulatorie a fost verificata ulterior si pt alte particule.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.