Ipostaza lui de Broglie 2

Trimis la data: 2014-02-14 Materia: Fizica Nivel: Liceu Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: vyruswap Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
ipostaza lui de Broglie
Oricarei particle aflata in miscare i se poate asocia o unda a carei lungime e data de relatia
catar=h/p=h/mv
p=mv=impulsul
v-viteza particulei
m-masa
h-constanta lui Planck
Asadar orice particula in miscare are si o comportarea ondulatorie.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Ipostaza lui de Broglie a fost verificata experimental de catre Davisson, Germer si Thomson.In aceasta experienta s`a realizat o difractie a electronilor pe un cristal de nichel.Aranjamentul periodic al atomilor din cristal constituie o retea de difractie pt undele asociate electronilor.

Se constata ca intensitatea curentului format de electroniii difractati prezinta o serie de maxime si minime in functie de directia pe care se plaseaza cilindru.Electronii sunt difractati in nr mai mare pe anumite directii fapt ce indica o comportare ondulatorie a acestora. Electronii sunt difractati in mod prefential pe acele directii in care intensitatea undei asociate lor e maxima.

Impunand conditia de maxim de difractie (d=k*catar)
S`a calculat valoarea experimentala a lungimii de unda asociata electronilor si aceasta a fost in foarte buna concordanta cu valoarea dedusa teoretic astfel ipostaza lui de Broglie a fost confirmata.
Comportarea ondulatorie a fost verificata ulterior si pt alte particule.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.