Laborator financiar-bancar

Trimis la data: 2010-10-11
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 55
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Laurentiu_C
Dimensiune: 148kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In mecanismul de functionare a unei economii moderne, piata ocupa un loc esential , determinand intr-o proportie insemnata deciziile si comportamentul agentilor economici. Piata este privita de multi economisti drept un mecanism complex, care cuprinde cererea si oferta, concurenta, preturile si altele care reglementeaza economia si care actioneaza asupra schimbului de activitati . Serviciile firmei SC 2T BALASA SRL , sunt destinate pietei interne, studierea pietei este realizata de administrator , care p[rin activitatea sa asigura preluari contractelor de prestari servicii.

Cursuri similare:

Potentialul intern al intreprinderii este reprezentat de potentialul a 3angajati si de totalitatea resurselor materiale si financiare, pe care aceasta le poate controla si utiliza.Analiza potentialului uman evidentiaza daca firma dispune de personal necesar ,ca numar si competenta profesionala pentru realizarea obiectivelor propuse.

Analiza calitativa a dimensiuini si a structurii potentialului uman este orientata cu precadere spre aprecierea gradului de calificare al administratorului .Pentru reflectarea cantitativa a potentialului uman se utilizeaza indicatori precum numarul mediu scriptic de salariati ( 3 ), angajati pe baza unui contract de munca cu durata nedeterminata; numarul maxim de salariati (3)care evidentiaza limita maxima de salariati in care se poate inscrie intreprinderea tinand cont de volmul sau de activitate.

Analiza structurii potentialului uman are rol de a verifica echilibrul structural din societate in ceea ce priveste varsta , vechimea, categorii de personal si, nivelul de pregatire profesional. Eficienta utilizarii potentialului uman evidentiaza performanta factorului munca din intreprindere, cu ajutorul indicatorilor de randament si de productivitate.In practica economica termenul de randament este deseori considerat sinonim cu cel de productivitate.Este vorba totusi de notiuni distincte.

Astfel daca randamentul exprima relatia dintre productia obtinuta si factorii folositi, in expresie non-monetara, productivitatea reflecta aceeasi relatie in termeni monetari. Diagnosticul financiar urmareste identificarea factorilor care au influentat negativ activitatea financiara a intreprinderii precum si recomandarea unor masuri in vederea imbunatatirii financiare a intreprinderii. Evaluarea financiara a intreprinderii est rezultatul unui proces de diagnostic si evaluare de ansamblu , aparand ca un proces strategic , mai ales in cazul negocierii intreprinderii insesi.

Pentru determinarea valori intreprinderii este necesar maiinati sa se stabileasca diagnosticul strategic asupra starii intreprinderii si care se compune din diagnosticul concurential,diagnosticul tehnologic, social si diagnosticul financiar. Diagnosticul financiar are ca obiect stabilirea acpacitatai de profit, starea echilibrului financiar, a lichiditatii financiare, capacitatea de autofinantare , totalul veniturilor si al cheltuielilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.