Legea inductiei electromagnetice

Trimis la data: 2009-04-05
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Maria Grosu
Dimensiune: 46kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In urma experimentelor, se constata urmatoarea proprietate: Tensiunea electrica pe o curba G este egala cu viteza de scadere a fluxului magnetic pe orice suprafata SG cu bordura G, sensul pozitiv al fluxului magnetic prin SG, fiind dat de regula burghiului fata de sensul de parcurgere al curbei G (Fig. 2.9):Utilizand relatiile de definire a tensiunii electrice (1.17) si a fluxului magnetic (2.13), relatia (2.17) se mai scrie:

Cursuri similare:

Curbele, suprafetele, corpurile sunt formate din puncte materiale si deplasarile tuturor varietatilor sunt definite de deplasarile punctelor materiale din care ele sunt formate, in teoria macroscopica Maxwell-Hertz a campului electromagnetic, marimile sunt definite in sisteme de referinta atasate punctelor, care pot fi in miscare. Spunem ca sunt utilizate sisteme de referinta locale pentru definirea marimilor.

De exemplu, in punctul P de pe curba G, intensitatea campului electric se masoara cu un corp de proba ce se misca o data cu punctul P. De aici, rezulta ca modul de introducere a marimilor primitive din vid, Ev (v. Cap.1. par.1.1) si Bv (v. Cap.2. par.2.1) nu este riguros, in teoria Maxwell-Hertz este necesara substanta pentru a putea defini sistemele de referinta locale, deci nu putem avea vid. De fapt, vidul este o stare limita de rarefiere a substantei. Marimea intensitatea campului electric in vid ar trebui definita ca o limita de marimi Ev, definite cu ajutorul fortei de natura electrica (v. Cap.1.par. 1.1) si corespunzand unor rarefieri cat mai mari, caracterizate, de exemplu, de presiunile pn →0.b)

Daca miscarea curbei G este impusa de deplasarea punctelor materiale din care ea este formata, deplasarea suprafetei SG poate fi "eliberata" de aceasta restrictie, asa cum rezulta din consecinta ii) a legii fluxului magnetic. Evident, suprafata SG trebuie sa fie marginita de curba G. Fluxul magnetic poate sa varieze in timp atat datorita faptului ca inductia magnetica B variaza in timp, cat si datorita faptului ca suprafata SG se modifica.Exemple:

i) Intr-un camp magnetic uniform, se roteste o spira dreptunghiulara, avand axa de rotatie perpendiculara pe liniile de camp (Fig. 2.10). Sa se determine tensiunea electrica indusa in spira.Rezolvare. Se alege un sens pentru calculul tensiunii electrice in spira (o orientare a curbei G), de exemplu, cel din Fig. 2.10. Alegem ca suprafata cu bordura G chiar suprafata plana marginita de G. Sensul pozitiv al fluxului prin SG, este dat de regula burghiului in raport cu sensul de parcurgere a curbei G. Deci, normala la SG, este orientata in jos. Fluxul magnetic prin SG este
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.